Jeg har sådan set ikke været ude i naturen den sidste tid. Det bliver nok ikke før efter d.30 da jeg skal have båden op.Der er mange ting at gå og rode med når man har købt en båd,med en masse tilbehør til. Der er bare rigtig mange ting med som ligger i skuffer,skabe, stuverum osv. Nu skal rigningen afmonteres,og så skal jeg jo lige finde ud af hvordan det hele virker. Men jeg drømmer om det Sydfynske øhav Jeg har slet ingen besvær med at forestille mig,hvordan jeg sidder ved rorpinden,og båden hælder lidt til den ene side,mens jeg runder sydspidsen af Als,og styrer op mod nordspidsen af Ærø.Indimellem kommer der også et marsvin strygende forbi,og jeg forestiller mig øerne,der vrimler med sommerfugle
Det er bare p....ærgerligt, at det er eneste gang, jeg har fået den i søgeren, i hvert fald så tæt på, så jeg ærgrer mig da grusomt over, at jeg ikke har skåret de dumme plantestængler ned til jordhøjde! Det kan du vel nok forstå, ikk' - også fordi r.... er helt skarp?
Det er nogle pæne pipper i har,jeg har også nogle-nok ikke lige så pæne men de var ikke helt sikker på hven der havede medst ret til maden. Iøvrigt var det en dejlig kage til kaffen pipperne er fra d 5
Jeg sku' lige se Natholdet... Jo tak, i mit tilfælde var det en kedelig færdigkøbt tiramisu, jeg skal se at få fat i en god opskrift, så jeg kan lave en bedre selv!
Mens I har snakket om kage,fandt jeg lige denne lille pip. Der er en sjov historie til,for jeg gik inde i en mørk skov med min kanon,men det var alt for mørkt at fotografere.Så var der lige en solstråle der trængte igennem et sted,og der kom denne lille fyr og kiggede på mig
Hvis man fotograferer svampe, er der meget lille risiko for, at de pludselig smutter væk De forholder sig helt rolige - ikke engang kraftig vind får dem til at svaje. Til gengæld er der ingen undskyldning for rystede eller slørede billeder De kan dog sidde eller stå de mærkeligste steder, så det kan være svært overhovedet at komme i nærheden af dem
Jo tak, men det tager man jo med, når man fotograferer med makro! Skide være med hvor beskidt man bliver, bare man får billedet fra den bedste vinkel... Man skifter da bare tøj, når man kommer hjem, eller også har man et stykke plastic med til at ligge på, men det har du måske ikke tænkt på?
Man må da formode, at det er en slags klage, når du forespørger, om jeg ved, hvor fugtig og ækel skovbunden er, så har du jo ligesom konstateret det som et faktum, der står til troende, hvortil jeg svarer, at det findes der midler imod, samt at dit udbrud sagtens kunne tydes som en vis iboende uvilje hos dig mod at lægge dig på skovbunden med maven nedad...
Når man interesserer sig for foto og jagter gode motiver i en grad som vi gør, er vi nok ikke at regne blandt normale mennesker, mon dog? Og hvad så i grunden, gør'ed noget? Jeg vil da gøre meget for at komme et godt motiv nærmere, også at ligge på maven i skovbunden...
Altså, hvis hr. Webmester har ligget på maven for at tage det næstseneste billede, skulle han nok checke sit tøj for gåselort - og gad vide, hvor han har ligget for at tage det seneste
Helt ærligt, Grener, det har jeg ikke den fjerneste erindring om. Det er et meget gammelt billede, og hvis man kigger godt efter, vil man se, at det nærmest ligner et røntgenfoto af månen, hvor man kan se de forskellige lag indad mod kernen. Det er rent synsbedrag. Billedet er fra en fortid, hvor billeder max. måtte være 50 kb store, og så opstod den pudsige cirkeldannelse ved komprimeringen. Det minder så dejligt om de forvandlingskugler, som man - i hvert fald i vores barndom - kunne købe hos slikmutter!
Men månen kan da også give andre kulinariske associationer. Foruden grøn ost kan den da også minde om en blodappelsin!
Da jeg gik i første klasse,kunne man købe en mørk hvidtøl for 27 øre. Dertil kom flasken på 15 øre,så det var da skidedyrt Desværre husker jeg ikke hvad de små en-øres kugler kostede
Og jeg aner ikke, hvad øl kostede, så det går lige op! Men jeg har ret, ellers passer det ikke med, hvad en 25-øres salmiakstang kostede - så skulle man jo kun kunne få 5 pinocchiokugler for samme pris som en stor lakridsstang, det skal jo hænge sammen! I bund og grund er manden bare meget flabet, han ved udmærket, at jeg har ret...
Det må da i så fald skyldes aldersrelateret glemsomhed (for dit vedkommende altså ), for jeg kan ikke huske, at kager har kostet 5 øre, måske engang i tyverne eller trediverne, og da var der slet ikke tænkt på mig?
Jeg kan bedst lide et stk med roastbeef,hvorpå der kun skal være remulade,ristet løg og lidt peberrod Nu er det sgiseme sent (eller tidligt)så nu står den på dyner.I er jo nok allerede i drømmeland
Det er dog utroligt, hvad et gammelt Dirch Passer citat kan medføre Iøvrigt skal der på en stykke med roastbeef være remoulade, ristede løg og syltede asier eller agurker - og ikke andet
Nej for søren; det var i skolen, jeg fik seks halve med i madpakken, og ind imellem fik jeg alle seks stykker med roastbeef, fordi min mor vidste, at jeg elskede det mere end alt andet! Og hun havde sgu ikke meget økonomi at rutte med, og roastbeef var også dyrt pålæg dengang! Nu kan jeg højst klare 3 halve! Men jeg var aldrig overvægtig, tværtimod...
Jeg er opvokset på landet, hvor der blev hjemmeslagtet og lavet blodpølse, så jeg har set, hvad det er lavet af, og hvordan det blev lavet - men jeg spiste det gerne Det er ikke som med sylte, den hjemmelavet spiser jeg aldrig, for der ved jeg, hvad den er lavet af. Jeg spiser heller ikke købt sylte, for der ved IKKE, hvad den er lavet af
Jeg har også spist meget blodpølse sammen med min morfar på Lolland, da jeg var barn, og det smagte herligt, men jeg vidste IKKE, hvad det var, i dag ville jeg ikke røre det... Sylte har jeg aldrig smagt og har heller ikke lyst til det! Finker lavede min moster, og jeg kunne ikke lide det, siden har jeg fundet ud af, at man brugte lunger, føj for den lede!
Selv om vi i min barndom boede midt i byen, havde min far i udhuset en fint indrettet svinesti. Et par gange om året kom hjemmeslagteren og slagtede den gris, der således forsynede familien med sulemad. Han skar kødet ud, lavede medisterpølse - somme tider også blodpølse! - og, hvad der efter min (kræsne) smag var det værste: lungepølse. Det var som medisterpølse, men var blåviolet og smagte så salt, at det var næsten umuligt at få ned. Kort sagt - det var afskideligt!
Og hvad værre er, hvis det blev serveret (af min moster), så var der ikke noget der hed, at man ikke kunne lide det og ikke ville smage eller have noget andet! Skulle I også æde den afskidelige lungepølse, eller forbarmede din mor sig over jer?
Jeg tror nok, at lungepølsen efterhånden udgik af programmet, og jeg mindes ikke at have været udsat for tvang i den anledning. I øvrigt fik jeg en blid behandling af min mor, fordi jeg var den yngste i flokken - det har jeg pudsigt nok været lige siden!
Næh - fx tvangsarbejde tvangsauktion tvangsfjerne tvangsforestilling tvangsindlægge tvangsneurose tvangsopsparing tvangstanke tvangsudskrive for slet ikke at tale om tvangsægteskab
Tvangs-, i ssgr. ['tvanTegn, der ikke kan vises[ng]'s-] af I. Tvang 2; om veksel m. Tvang- s. d. || af de mange (mer ell. mindre tilfældige ell. letforstaaelige; især bog ell. fagl.) ssgr. kan foruden de ndf. anførte nævnes: Tvangs-afstaaelse, -anbragt, -anvendelse, -behandle, -foranstaltning, -forholdsregel, -forsikring, -forsorg, -forvaltning, -hverve, -indlemme, -indskrive, -levere, -omlægning, -opsparing, -PARRING, -politik, -regimente, -regulering, -udskrivning, -undervisning, -vaccination, -ydelse, -ægteskab.
Tvangsparring! Det står der sgu, mon det er det samme som voldtægt? Seks halve med roastbeef var under ingen omstændigheder tvangsfodring, det skulle da i så fald være, at min mor blev tvunget til at give mig dem med! Og det hedder tvangsindlæggelse!
Jamen er det ikke uhyggeligt, så meget tvang, vi har i DK, jeg troede kun det var i Kina og den slags lande, det var så udbredt? Ja, der er i det hele taget mange -ord, der kan anvendes på din fortolkning af tvangsparring...
Ja, jeg fik også lyster af det og for ud i køkkenet og lavede mig en natmad, det gør jeg ellers aldrig! Desværre havde jeg ikke remedierne til et stykke med roastbeef, men ostemaden udfyldte lige det lækkersultne hul!