Og nu har jeg ikke mere tålmodighed at give af i aften, det skide æggeur tager livtag på mig , men jeg fortsætter nok i morgen, når jeg har fornyede kræfter...
Ja, nu er det jo ikke et æggeur længere, men mens computeren arbejder, er der en rund, blå ring, der viser, at den knokler, og imens er hele lortet dødt, og jeg må vente på, at den bliver færdig med sit arbejde!
Nu har jeg lavet lidt billeder til tråden, og jeg ved godt, at der også er atletik i TV, men nu lægger jeg dem på alligevel, først kommer der en Gulvinget Hedelibel, bestemt af Troells Meldgaard, som jeg mødte dernede, han var sammen med Lars Adler Krogh...
Hvis ikke det så ud til gråvejr, så kunne jeg godt lade mig friste til at tage derned igen i morgen, der var de friskeste eksemplarer af flere af dem, her er en af de to mest "ildede" Lille ildfugl, jeg tror, jeg har set...
Ja, det ved jeg ikke rigtigt, om det er, men nogen af dem har de smukke blå pletter langs randen på bagvingen, jeg kan godt prøve at lægge den på, men billedet er ikke så fint skarpt over det hele, hold on, jeg lægger det her i dette indlæg!
Til gengæld så jeg noget blåligt her. Min fuglefodring langt hen på foråret havde flittigt besøg at Spætmejserne. Jeg hører ofte, at de aflægger haven et besøg, men i dag gik jeg ned for at se, om jeg kunne se dem. Og det kunne jeg. De fouragerede under nogle buske, hvor der ikke var meget lys, så ISOen gik på 6400, men man kan da nok se, hvad billedet forestiller.
Tak for Libellen det er ganske rigtigt S. flaveolus .. en art der typisk dukker op i store mængder efter et influx.... men det er vel også på sådan et sted hvor sjældne arter kommer trækkende , du huserer.
I dag - dvs. i går - fløj der yderligere 4 Guldsmede fra min havedam. Med sikkerhed har jeg nu talt i alt 30 i år, men indimellem opdager jeg tomme hylstre, som jeg ikke husker at have set tidligere, så det reelle tal er sikkert en del større. Men selv 30 børn på en enkelt sæson synes jeg da heller ikke er så dårligt endda!
Her er en af dagens. Den sidder og vibrerer med vingerne for at varme kadaveret op, og få øjeblikke senere lettede den og fløj ud i den vide verden.
En regnfuld morgen. Men det til trods har tre guldsmede valgt at kravle op i dag til et liv i lufthavet. Dermed er det samlede antal i år 34 (+ alle dem, som jeg ikke med sikkerhed har set). Og jeg kan med glæde konstatere, at min tidligere pessimisme mht. produktiviteten i min af Vandpest og Åkander efterhånden noget tilgroede havedam er gjort til skamme.
Jo da,der har været solskin hele dagen hernede men jeg har haft andre gøremål idag. For nogle dage siden,var jeg ude ved en strandmose,for at se efter vadefugle,og så kiggede jeg lige efter strandtudser,medens jeg var der De kan være rasende svære at få øje på
De ligger faktisk rasende godt beskyttet på denne måde. De graver dem ind under ret store sten,så selvom man træder på stenen,tager tudsen ikke skade. Det er ihvertfald hvad jeg oplever i dette område
Det lyder som et område for politikere - de plejer jo at sige, at hver en sten skal vendes i den sag. Det er vel også nødvendigt her, hvis man vil se krybene!
Jeg fandt ud af, at mit kamera kan optage videoer, så det måtte jeg lige eksperimentere med. Anledningen blev gårsdagens guldsmedefødsel, som der kan ses et glimt af på YouTube. Bemærk: Klippet kan ses i 1080p HD.
Det er fra det spændende øjeblik, hvor guldsmeden bøjer sig op, griber fat i sit gamle hylster og derefter trækker bagkroppen fri. Læg mærke til, hvordan den sørger for at få godt greb. Den må virkelig forlade sig på at have sat sig godt fast, da den kravlede op af vandet og begyndte hele processen.
Jeg har haft et par badegæster i badekarret i dag, den ene af dem plejer jeg altså ikke at se om sommeren, og det er Rødhalsen, der var endda to af dem, og de fløj rundt i haven, ikke i slåskampe, men bare sådan i samhørighed...
Ja, det er rigtigt, men hvis den ikke havde fået øje på mig i vinduet, så havde den forsøgt sig med lidt plaskeri, den var lidt for vagtsom, den lille skid...
Hvis man hen sidst på dagen - hvor solen er fremme, og blæsten ikke rusker alt for voldsomt - lægger nakken godt tilbage, kan man stdigvæk være heldig at se Blåhalerne danse rundt omkring trætoppene. Men de kan være svære at fange. Har man set dem, stiller man sig klar bevæbnet med kamera og påmonterede distancevåben, og fingeren på knappen klar til affyring, hvis noget skulle vise sig i søgeren.
Mens jeg her til aften kiggede langt efter Blåhalerne, hørte jeg skrig i luften endnu længere væk. Himmelhøjt oppe over mig kom en flok terner (formodentlig Havterner) flyvende og drev forbi. Jeg tror faktisk, at det er første gang, jeg har fotograferet terner i det hele taget!
I dag skinnede solen! Og det var varmt at pukle i haven med beskæring af træer, som var blevet så alt for store. Men jeg var nu ikke den eneste, der havde det med varme.
Trods det lettere defekte næb - og noget mangelfulde påklædning - havde hun nu ingen vanskeligheder med at tage for sig af retterne i naturens righoldige spisekammer!
Og mens jeg kiggede på slughalsen, havde jeg den glæde at få et gensyn med min meget afholdte sommergæst, Grå Fluesnapper. I år har jeg desværre ikke haft lejlighed til at følge årets kuld, men de er her da i hvert fald også i år!
Hr. Gonbild og jeg var på Bøtø i dag, vi så fire Grønkålere og en masse Små Ildfugle, og ikke så mange Sorte Ildbørger, som jeg så sidste weekend...
Den første hvidgrønne så vi 5 minutter efter vores ankomst, det er denne her, efter yderligere ½ time så vi den anden, og sådan var vi så heldige, senere på dagen så vi ingen, og det var nøjagtig som sidste weekend!
Tjah, nu er vi jo ved at nå dertil, hvor makroen bliver pakket ned for vinteren og erstattet af telen. I hvert fald gik jeg i dag en lille tur med de 600 mm monteret på kameraet i håb om at se Rørhøge og andet godt. Jeg så dem da også, men fik ikke skudt i tide. Så gik det lidt nemmere, da jeg kom til en flok Hjortetrøst, hvor Dagpåfugleøjerne boltrede sig.
Jeg er ikke klar over, hvor mange solsortepar, der er i haven, men der er i hvert fald en del. Hunnen her havde det også svært med varmen i dag, og også hannerne tager for sig af rønnebærrene.
Så er havearbejdet, de øvrige huslige pligter, sekretærarbejdet for min kone, eksamenhjælpen til min datter, it-supporten til dem begge etc. etc. overstået, og så GIDER jeg godt lægge et enkelt billede eller to op!!!
Jeg lægger ud med et billede af AllanH, som var så venlig at slå følge lidt af tiden.
Næste billede viser en Broget af samme rang som Kirstens den første.
Det sidste billede (af den Sorte ildfugl) er dog det, jeg er mest glad for fra turen.
PS. Så skulle jeg hilse og sige, at den er god nok! Kirsten KAN godt finde ud af at lave moccais
Jeg er glad for, at du var tilfreds med høsten i går...
Alle disse pligter, det er noget en vis herre har skabt, havearbejde bl.a., men det må vente eller klares med venstre hånd (eller i mit tilfælde med højre), jeg fik da studset en stor busk med den elektriske hækkesaks i dag, det tog en time, så ser den da pæn ud et stykke tid!
Her er den anden dame, jeg fik billede af, og hun er da også køn modlys...
Det var da godt, at I fik så fint udbytte af anstrengelserne. Her er der jo kun banaliteter som påfuglene ovenfor - og så et utal af Skovrandøjer rundt på og omkring matriklen. (Også denne her er taget med 600 mm tele).
Men så er der da heldigvis fuglene at glæde sig over. Spætmejserne er voldsomt aktive og høres meget rundt omkring i haven. De er nogle underlige svende. De sidder næsten altid på træstammerne med hovedet nedad - her oven i købet også, selv om den så at sige vender opad ...
Skønne billeder I disker op med Jeg har været på sejltur nogle dage,hvor der skulle søges efter Guldhale ved Fåborg. Det var lidt af en fuser,for der var rasende lidt småkryb,selvom artslisten for området er lang. Det var dog et meget skønt område,ikke mindst sejlturen mellem øerne. Og så havde jeg min første obs af Grøn frø,som er en ordentlig basse. Det er nok en art som kan bruges til fine retter med frølår Billedet af afsejling fra Fåborg klikkes på
Arrr Kirsten, nu overdriver du vist! Indrapporteringen på F&N af årets Guldhaler er jo dags dato dårligt nok kommet i gang, så vadet er muligvis at tage munden lidt for fuld
Jeg tog ud for at lede efter Høsommerfugle til Stevns i dag, og jeg fandt også en lucernemark, men den bød ikke på så meget liv, den blomstrede ikke så meget, og det blæste, så jeg kørte til Holtug Kridtbrud i stedet for, dér myldrede det med bl.a. Blåfugle...
Jeg tror mest, det var Almindelig Blåfugl, selv om jeg ikke så så mange undersider, men dem jeg så, tilhørte den almindelige slags!
Dernæst kørte jeg til Grubberholm Skov, når jeg nu var dernede, der var heller ikke meget spændende dér, Kejserkåberne var visne, men denne Tidsel var lyspunktet, den var nemlig meget fin...
Indtil i dag havde jeg kun set to blåfugle i år - to stk.! Men da jeg her i eftermiddag var i haven, så jeg noget lysende blåt fimre rundt omkring træerne. Først håbede/troede jeg, det var Blåhaler, men det var vist lidt for optimistisk. Dem har jeg ikke set nu i flere dage, så de er vel efterhånden ædt. Men de lysende blå så jeg flere af - på et tidspunkt var der en, der satte sig, så jeg burde have kunnet få et bedre kig, men den valgte at flyve op igen. Jeg ved ikke, om det kan have været Skovblåfugl??? Men blå, det var de!