Ja, det håbede jeg da lidt på, men der var i hvert fald spor af elg i form af lorte, lige uden for huset, men de blev formentlig lagt, mens vi sov, for de var helt friske og våde om formiddagen, jeg finder lige billedet frem og lægger det her!
Her er foråret på det nærmeste gået i sin mor igen. Solen har gemt sig væk hele dagen bag et ret tæt skydække, så temperaturen har vel dårligt sneget sig over 6-7 grader. Og vejrmeldingen for de kommende dage lyder da også noget vinterlig igen. Men det er jo også først lige i begyndelsen af marts!
Det mest spændende at se ved en vintergåtur langs åen er Isfugl og Vandstær. Isfuglen har jeg set nogle gange på det seneste, men Vandstæren så jeg kun en enkelt gang for to år siden, men slet ikke sidste år. For en uge siden dukkede den op langs åen midt i byen, så det var med en vis forhåbning, at jeg gik ud i dag.
Solen skinnede, men de fleste steder ligger åløbet i skygge, så solskinsbilleder i åen er ikke nemme at få, hvis Vandstæren er der. Og det var den!
Og den var ret samarbejdsvillig, tilsyneladende ikke det mindste sky, så jeg gik tæt til bredden og begyndte at tage billeder på knap 10 meters afstand. Igen og igen tog den turen ud i det strømmende vand på sin jagt efter vårfluelarver.
Efter en tid fløj den over åen og landede bogstavelig talt for fødderne af mig, kun ca. 4 meter væk uden på mindste måde at virke påvirket af, at jeg stod der.
Her kommer et lille udpluk af billederne, taget med 600 mm på 1/200 sek. Alle undtagen billedet af den dykkende vises uden beskæring. Det sidste billede med solen bagfra gav et besynderligt spil i fjerdragten.
Ja, tak - det var da absolut en god oplevelse. Men svært at få skarpe billeder på 1/200 sek., for de står altså ikke stille! Ustandselig står de og ligesom fjedrer i benene. Men med digital teknik betyder det jo ikke noget at tage de ekstra billeder, der er nødvendige.
Det lykkedes den faktisk at fange vårfluelarver - desværre lykkedes det ikke mig at fange fokus på den, men man kan vist se det alligevel.
Her fløj der da for resten en Spurvehøg på min rude i eftermiddags; lige forinden opdagede jeg, at fuglemadhuset var væltet om på siden - den (Spurvehøgen, altså) fløj derefter over i et træ og sundede sig en stund, men jeg kunne ikke fokusere på den med kameraet, fordi der var så mange grene i vejen, men da jeg gik derud for at komme til et skudklart øjeblik, fløj den selvfølgelig videre, så besøget er nu kun et minde blot!
Ja, jeg har også for længst bedt om en grøn smiley i repertoiret herunder, så den kan illudere misundelse, som vi da heldigvis ikke lider af - ret tit, i hvert fald...
Jo,jeg fik den for en uge siden,men de havde glemt at sende en adapter med,og den har jeg lige fået idag,så jeg har prøvet dyret,og den er sgiseme super. Her kommer lige et par træningsresultater. De er ret store,men I kender jo at klikke op. Ederfuglen var ude på ca 100m! Grågåsen på ca 50m. Og nu kan jeg køre med en lukkertid som er hurtig nok til at fastfryse bevægelser. Men det gamle rør var sprøjt bare blevet en masse striber. Minimumsafstand er på ca 10m så det er fint.Har endnu ikke prøvet den på småfugle.
Øh,tak for lykønskningen Den lever helt op til forventningerne,og lidt til Den er mere lysstærk,en d jeg lige havde beregnet. Jeg har næsten dobbelt så hurtig lukkertid med 400 ISO,som jeg før havde ved 800 ISO! Så det er rimelig vildt!
Tak for de smukke bemærkninger Ja, det er da "legetøj" for forholdsvis små penge. Det imponerende er at der tilsyneladende ikke er nogen farvefejl. Der er altid noget blå kanter ol. ved dårlige teler,sårlig ved overgangen mellem hvid og sort
Mojn Frits! Tak for detDet er en Skywatcher. Et mærke som laver mange forskellige Stjernekikkerter,af forskellig kvalitet. Denne her hører til deres bedste serie,og de kalder den Evostar 100 ED DS-PRO.
Jeg har tænkt så meget på Kristians vandstær,at jeg må til Haderslev imorgen I dette område er der nogle vandstære,så der skal jagtes
Nej, faktisk er det fordi jeg kører med en kammerat derop,fordi han skal opereres i knæet,og så skal jeg jagte isfugle, vandstære og bjergvips imens,så det kan jo ikke passe bedre
Jeg har nu i flere dage spændt kigget ned i åen, når min vej faldt forbi, i håb om et gensyn med Vandstæren, men desværre forgæves. Men det er da godt at se, at arten ikke er uddød!
Mens solen var på vej ned og kun de højeste buske endnu nød godt af solskinnet, kom denne Grønirisk for lige at snuppe dagens sidste mundfulde fra foderautomaterne.
Da jeg sidste weekend igen så Vandstæren, undrede det mig lidt, at den ikke var ringmærket, for det havde jeg bildt mig ind, at den var, da jeg så den ugen før. Jeg bekvemmede mig nu ikke til at granske de tidligere billeder nærmere. De kom nemlig, mens hjemmesiden rent billedmæssigt lå underdrejet, så jeg havde faktsik kun set dem løseligt igennem.
Nu kiggede jeg lidt nøjere på dem, og det viste sig, at den faktisk var ringmærket. Altså må det jo være to forskellige, jeg har set med en uges mellemrum. De lander nok kun her for en kort bemærkning og haster derefter videre, for jeg har heller ikke set skyggen af nogen af dem i den forgangne uge.
Her er så et billede af den første af de to - taget den 03.03.2013.
Jeg startede dagen med at fotografere lidt istapper, denne her er ikke større end en guitarplektar, den ser lidt forskellig ud, alt efter baggrunden...
Dernæst besluttede jeg mig for at tage en tur til Raadvad, hvor jeg så to Vandstære, men de gad ikke lege med, de kom slet ikke tit tæt på!
Der var også en lille Gærdesmutte, men den var også langt væk.
Jeg talte med en, der havde set og fået et hofteskud af den ene af to Isfugle, der også flyver der engang imellem, men jeg så ingen...
Det eneste, der var lidt tæt på, var til gengæld sky, Musvågen her fløj imod mig og op i et træ, hvorefter jeg gik ud af bilen og tilbage, hvor den sad, men som I kan se, så den også mig og fløj kort efter væk, og det var så det!
Jeg havde set den en enkelt gang tidligere, men da opdagede jeg den ikke, før den fløj op og væk.
Jo tak skal du have, jeg forstår i øvrigt ikke, hvordan jeg overhovedet kunne fokusere på Musvågen med alle de grene i vejen, og da den fløj op, forsøgte jeg at tage et flyvebillede, men det kunne kameraet ikke finde ud af, så det udløste slet ikke...
Idag har jeg brugt næsten tre timer,på at fotografere fuglekonger. Det lykkedes ikke Har aldrig fået et ordentlig billede af sådan en fyr,men det skal nok lykkes en dag.Her er en lille serie,som desværre mangler skarphed,men søde er de. De flytter sig simpelthen for hurtigt
Jeg har i formiddags været på sporjagt, mens der endnu er sne og lidt frost, i menneskers og dyrs gamle fodspor er der små isskulpturer, her kommer en røvfuld billeder, i et af dem er der et hjerte, men de tre sidste kan jeg bedst lide...
Fuglekonger ser jeg ikke ret ofte, og kun en enkelt gang for en del år siden har jeg gjort forøg på at fotografere dem. Så vidt jeg husker, var det ikke med den helt store succes - i hvert fald har jeg ikke lavet nogen af dem klar til offentliggørelse. Jeg må lede i arkivet efter dem ved lejlighed.
Der er da masser af trolde i isfigurerne, men heller ikke den slags har jeg set her. Frostvejret til trods har det her nærmest kun været is i en hornlygte!
Når man sådan går og venter på forår, er det nærliggende at sammenligne med sidste år. Da havde forårsvejret vist vist (ja, det skal der stå!) sig på dette tidspunkt.
Men når jeg så tænker længere frem, var det mit indtryk, at 2012 sådan alt i alt var et røv-dårligt sommerfugleår, hvilket mange tilsyneladende tilskrev det kolde og sene forår.
Hvis det var tilfældet, hvordan skal det da så ikke gå her til sommer?
Så vidt jeg husker, har der før været hårde vintre, hvor det blev fine sommerfugleår, så jeg giver ikke så meget for den slags varsler, men det vil vi jo snart finde ud af...
Her er en Grønirisk fra i dag, der måske også undrer sig over vejret!