Efter en ustadig og til tider ret kølig afslutning på maj er det nu blevet sommer. Solen skinner - og det blæser . Men hvis man kan finde læ, generer den kølige blæst ikke alverden. Kigger man dybt i græsset, er der alligevel sommerfugle at se.
Her er sommerens (min) første blåfugl - Almindelig ganske vist, men alligevel!
Normalt gider jeg ikke rigtig fotografere Bredpander, og på samme måde har jeg det med Okkergul Randøje. Men man kan jo blive nøjsom efter en lang vinters afsavn, og fordi den nu altså var der, så ...!
Ja nok er det sommer, men det var nu varmere i går, da det stadig var forår Jeg har også været en tur i skoven, hvor jeg bl.a. så en admiral. Det er ikke min første i år, men den første jeg fik på skudhold. Den så så frisk og flot ud, da den flagrede rundt i solen, men på billedet kan man se, at den faktisk er lidt slidt.
Det er ikke mange blomster vi ser her på sitet, men I skal da lige have en enkelt engnellikerod. De har drillet mig flere gange i foråret, men nu i sommer fik jeg ram på denne
Jeg har ikke haft mulighed for at komme ud i dag og har derfor ingen gode makrobilleder, og jeg har heller ikke nogen gode telebilleder at divertere med...
Men jeg har en smule af udvalget i diner transportable for de små musvitunger, der stadig uafladeligt får fyldt deres små maver med alskens ulabre larver og en enkelt ulækker edderkop!!!
Godt man ikke er født som fugl!!!
De stakkels små i stærekassen får i hvert fald to forskellige larver og en edderkop, men det er umuligt at få billeder, jeg vil være bekendt, så I får de her dårlige i stedet...
Fint, så behøver jeg ikke begræde, at jeg ikke har fået fotograferet mit musvitpar her ordentligt, for det har helt sikkert været en tilsvarende kostplan til de unger, der for et par dage siden fløj ud af reden. Det har givet de to gamle en ufatteligt travl tid. Hvert sekund dagen igennem har man kunnet høre, hvordan de har herset med de små for at holde samling på den ustyrlige flok.
Anderledes roligt er der på bagsiden af huset, hvor fluesnapperne fortsat er meget synlige i eftermiddagssolen, når jeg kommer hjem fra arbejde!
For i dag hørte jeg i træerne over mig nogle små sangere, der vimsede rastløst omkring, mens de hele tiden sagde noget, der lød som Dy-it ... Dy-it ...
Jeg har ikke kunnet blive enig om, hvad det var for nogle - måske Løvsangere - men måske har også de haft travlt med at kalde på ungerne og samle dem til ædegilde. I hvert fald fortsatte de utrætteligt.
På et tidspunkt fik jeg da trykket af, mens den ene sad oppe i et træ med gabet fuldt, men menuen kan jeg ikke beskrive nærmere. Inden jeg fik fokuseret ordentligt, var bæstet hoppet videre til en anden gren.
Jeg tror ikke, min spætmejse har en ?buk, en griseata eller en blodnakke i munden, men jeg vil ikke være påståelig her fra morgenstunden, så det er da en mulighed!
Kan nogen af jer Kloge-Åger for øvrigt fortælle mig, hvilken badenymfe jeg har besøg af her til morgenbadning, den var ret vims og meget glad for sit morgenbad... Men uden frottering - og nok heller ikke med - kan jeg ikke se, hvem den er!
Der er stadig Aurora derude, denne hun fløj rundt for at finde et sted at lægge sine æg, og da der ikke var mange blomster tilbage på Løgkarserne, var megen flyvning forgæves, men af og til lykkedes det da at finde en med et par blomster tilbage i toppen...
Hun fløj dog hurtigt videre i sin søgning, så det var svært at forevige æglægningen, men her er det alligevel lykkedes!
Der var også tre Blodplet på min vej, men de er sgu dumme, de folder vingerne ind ved landing, de skiderikker! Til gengæld er de nemme at følge rundt i det grønne...
Og så fløj den fra fjernsynet så berømte lægehelikopter ind mod byen og lidt senere ud af byen, mens jeg kiggede efter sommerfugle, og for en halv time siden fløj den over huset her ud af byen, så den er nok et godt køb!
Her er den taget med makro, så jeg er ikke så tæt på...
Her er et andet billede af badenymfen, inden den fik sjasket hele kroppen til... Den ser da underlig (læs: ukendt) ud i hovedet! Men den var ret sød...
Jeg kan slet ikke finde ud af det med disse skæve helligdage. I dag syntes jeg, at det var lørdag, så jeg gik jo som sædvanlig i gang med at vaske bil og bagefter polere den til højglans.
Mens jeg var i gang med det, hørte jeg en voldsom pludren og aktivitet af småfuglene i træet oven over mig. Jeg skyndte mig at lægge poleregrej fra mig og få fat i kameraet, så jeg kunne få foreviget det fine syn af blåmejseforældrene, der fodrede de forslugne små.
Du skulle have stillet dig foran den spejlblanke kølerplade, så havde man kunnet se dit spejlbillede, så havde det været mere troværdigt, at det kunne være din!
Som Kirsten skrev forleden, flyver aurora stadig, men jeg har endnu ikke fået et billede af den i år, og selvom jeg har set 5-6 hanner i dag, fik jeg alligevel ikke noget billede
Jeg så også en enkelt hun. Hun var godt brugt og flagrede hvileløst rundt mellem resterne af løgkarse uden at sætte sig. Jeg prøvede et vildskud bare for at kunne dokumentere mit udsgan
Han kunne da godt trænge til en rundbarbering omkring mulen, stubbe er pænere end tynde tjavser... Er der virkelig ingen, der vil byde på min badenymfe?
Leif Bolding og jeg var ved Skansebakken i Hillerød i dag, jeg kom 11.45, og den første halvanden time var jeg da ved at tage hjem igen, for der var ikke noget, der fløj eller gad sætte sig...
Men jeg blev der for ikke at have kørt helt forgæves, og et godt stykke over middag begyndte de at vise sig, de kære Violetrandede, og da Leif ankom ved 13-tiden, havde jeg lige fået et par billeder af et par stykker, og så varede det ikke længe, før vi fandt flere, vi så jo dobbelt så godt!
De gad dog ikke sidde med åbne vinger, denne han har lige overfaldet en hun, og da hun ikke afviste ham, fløj de op og satte sig i en tidsel til fotografering, og det blev de så...
De sad meget længe sammen, så nu har jeg en parring af Violetrandet i min samling, det var ikke forgæves at køre turen!
Hvis du skal have en chance for at få et kvalificeret svar på din badegæst, så må du vente på, at hr. Mejse kommer op til overfladen igen!
Men bortset fra det, så er det nu meget hyggeligt, når ens vintergæster også lader sig se om sommeren. Dompapa ser jeg af og til, hvorimod -mama ikke er helt så nem at få øje på. Desværre ser jeg ham tiest, når han farer forbi. I dag var han dog lidt mere rolig, men for det meste pænt skjult inde under blade, hvor der ikke var for meget fotolys at gøre med.
Der kunne da snart blive pænt med alternativ indkomst, hvis du skulle kræve penge for alle de hotelgæster, du huser... Jamen, jeg forstår ikke, han ikke svarer, han har været med på en kigger i går uden at ytre sig, gad vide, om han giver fortabt?
I middagspausen gik jeg udenfor en tur for at se, om jeg kunne finde hr. Mejse. Det kunne jeg ikke. Så måtte jeg nøjes med lidt forskellige sommerfugle.
Så tror jeg da også, du har fået dækket dit store sommerfugleunderskud rigeligt, i hvert fald indtil weekenden, så må du nulstille! I øvrigt smukke dyr, du har fået på kortet...
Selvom jeg kigger langt efter båd dag- og natsommerfugle, må jeg kigge meget lagt efter dem Det er uendeligt få, jeg har set. I dag så jeg for første gang i år en blåfugl - faktisk var der et helt par, men jeg fik kun et enkelt vådeskud af en af dem. Det havde jeg egentlig tænkt mig, at I skulle plages med, men ikke efter den omgang, der lige er fyret af oven for
Her har vi aften fået et par pæne knald og jeg har forsøgt mig med lidt fotografering. Resultatet er ikke noget at prale af, så det gør jeg ikke, men man kan da se, at jeg har været hurtig som lynet
Nå, men så er det da godt, at du er gået i land...
Jeg har også fundet sådan nogle gule vandiris, men jeg er endnu mere tilfreds med, at denne Iris i haven på omkring 1,20 ranke cm er kommet op efter flere år i skjul!
Og så er du hårdt savnet som fuglekender, hvilken badefugl har jeg haft besøg af, mens du var væk - den er lidt højere oppe, sådan godt og vel halvvejs oppe på siden?
Ja, han er en priviligeret fuglebørge, den web-lord...
Jeg har en meget gammel fuglebog (Politikens Fugle i farver fra 1956, arvet fra min moster), som jeg skriver i (den er ikke bedre værd - kedelige illustrationer), når jeg har set en ny pip, og den fik en ny kommentar i går, så det var bestemt ventetiden værd at vente på din landgang!
Og jeg er altså imponeret over, at du kan få den til at ligne en Gærdebørge med alt det vand på fjerdragten; den mørkegrå kind og lyse hage kan jeg da slet ikke få øje på på min!
Din gamle fuglebog var også min første fuglebog! Desværre er der nogle idag,der ikke er bedre. De viser fuglene i yngledragt,så mange ungfugle og trækfugle er umulige at genkende.
Men........Jeg har lige set en......GRÅ FLUESNAPPER Jeg gik målrettet efter den i Augustenborg slotspark!
Ja, det er ikke MIN første, selv om DEN hed det samme, men var fra 1957, og jeg tegner kun i den fra 1956, fordi det var min mosters!
Jeg har faktisk 11 fuglebøger af forskellig kvalitet og en pudsig svensk en ved navn "Fågelsång" af Jan Pedersen og Lars Svensson, men jeg ser mest i Fugle i Felten...
Og det er egentlig synd, for Nordens Fugle af Benny Génsbøl og Politikens Fuglebestemmelsesbog af Tommy Dybbro er rigtig flotte med fine fotos i, men de bøger ligger længere tilbage i skuffen, så jeg gider ikke hive dem frem!
Men når du gik så målrettet efter den Grå Fluesnapper, hvor er så billederne?
Min eneste (?) solsorteunge hoppede ud på gesimsen i dag, og jeg tror den blev lidt bange for mig, for den hoppede ud over kanten og ned på gulvet med et skrig!
Men jeg skulle altså have min cykel...
Nu håber jeg, den hygger sig i skuret, til den er lidt mere mobil!
De tre andre æg tror jeg ikke bliver til noget nu, moderen var væk i mange, mange dage, hvor jeg troede, de alle var blevet forladt!
Her i dag var det lige før fru Jensen havde sparket en stump vissen pind væk, da den lå på fliserne på gangarealet i carporten, men så kiggede hun lidt nærmere på den og kaldte på mig, for den var ret dekorativ
Jeg har læst mig til, at sådan en plet er almindelig, men også svær at få øje på, når den sidder på en gren - hvilket den sædvanligvis gør i dagtimerne. Denne fik jeg dog også til at sidde på hånden (men ikke på månen)
Pletter på fuglen? Det er sgu da streger Og jeg kan ikke gætte hverken fugl eller sted, men du har vel været på shopping inden grænsen bliver lukket Jeg synes ikke, jeg har set ret mange sommerfugle i år, hverken dag- eller nat-, men i dag har jeg set en masse - dog ikke nogen sensationelt. Alligevel skal I have nogle af mine billeder, På en tur på knapt 2 timer, så jeg mindst 100 nældens takvinge, nok 20-25 bredpander, 1 admiral, 1 storplettet perlemorsommerfugl, 2 hvidvingemålere, 2 sortmålere, 1 kløverugle og 1 brun kløverugle, Desuden var der hundredvis af pragtvandnymfer, som ikke var til at komme i nærheden af med et kamera. Vel hjemme så jeg i bryggerset 1 sortrandet måler og i haven 1 sitochrova verticalis.
Det er ikke mange billeder du sender,Gerner! Med alle de dyr du har set Men ret skal være ret: Fine billeder Jeg var en tur i engen,og fuglen er en engpiber (jeg er så glad for den lysende pære) Tak Kristian
Jeg kender da en del fugle, men de der piber og trommer - sludder, pibere og sangere kender jeg ikke forskel på. Så iøvrigt i går en flyvende fugl med meget skarptgule, brede striber tværs over vingernes overside. Kan det være andet end stillits ? Ja, SvendO, jeg burde jo have lagt 100 billeder af nældens takvinge ind, men jeg skulle ind og se fodbold i fjernsynet, så det kunne jeg ikke nå . Jeg glemte iøvrigt at nævne, at jeg også så noget af en blåfugl så den kan kan I da også få. I kan da også få nogle flere af de natdyr, jeg så Tak for roserne
Ser lige at der var et spørgsmålstegn i dit indlæg,Gerner. Jo,det må være en Stillits,men du skriver "brede striber tværs over vingernes overside". Det må være på langs ad vingerne
Her er også et par gule striber fra Mols. Bredrandet humlebisværmer i blomst af Oksetunge.
Den var nu ikke særlig nem at fange i luften, når den sådan piskede af sted fra blomst til blomst, så de fleste billeder blev uskarpe - hvis bæstet overhovedet var at finde inden for billedrammen.
Heldigvis var ikke alle sommerfugle og andre bevægelige motiver lige så rastløse, så et par pinsedage på Mols gav en del interessante motiver på kortet.
Forsøg: Jeg har lagt samme billede ind to gange, men gemt i forskellige Color profiles. Det øverste som Adobe RGB, det nederste som sRGB. Det sidste har jeg læst skulle være det bedste til internetbilleder. Er der nogen forskel at se på de to?