Det er min Blåhale heller ikke, den sad i det andet æbletræ i morges; jeg ved heller ikke, om det er den samme som i går, for jeg synes, den ser lidt mere slidt ud i kanten end den anden!
Kristian, jeg mener at kunne huske, at du engang har nævnt, at du har Buddleia i din have. Sådan en busk kan sørme også virke tiltrækkende på Guldbasserne.
Knud, oppe i venstre side ved Notifikationer skal der stå UNSUBSCRIBE, så skulle du gerne få dem, selv om jeg er tit er ude for, at nogle af notifikationerne ryger i Spambunken allerede på serveren!
Og det synes jeg er mærkeligt, når jeg får nogen af dem, det skete aldrig med Telenor, men åbenbart nu med Jubii!
Nåh... der, det kunne du bare have sagt med det samme. Ja, så er den god nok. Problemet er at tråden taber mig, selv om jeg ikke er logget af og så kommer der åbenbart heller ikke nogen mail.
Det er godt nok en spændende fyr, kan der sættes navn på den?
Det er rigtigt, at jeg har Buddleia i haven - både den hvide og den violetrøde. Men ingen Guldbasser! Men jeg har lagt mærke til noget pudsigt. Nu er artsrigdommen i min have ikke særlig stor, hvad sommerfugle angår, men Buddleia besøges stort set udelukkende af Dagpåfugleøje. Lige ved siden af står nogle Stor Jernurt. De besøges stort set udelukkende af Grønåret Kålsommerfugl. Ingen af de to arter går nogen sinde på den anden type blomster. Det er da lidt mærkeligt, at de begge er så selektive i deres blomstervalg - og så med modsat fortegn!
Ja, det er pudsigt Kristian. Vi har også en hvid, som kun lige er ved at springe ud og en rødviolet som snart er afblomstret. Den rødviolette besøges af mange Dagpåfugleøje, Nældens takvinge, Det hvide C, Kejserkåbe (også valesina), Få Storplettet perlemorsommerfugl og Græsrandøje. Jeg har set enkelte Grønåret- og lille kålsommerfugl besøge den få gange. Men det er måske i mangel af Stor Jernurt?
Jeg har ikke mange glæder, men en af mine få fornøjelser er at være ophav til et antal guldsmede i havedammen. Jeg har ikke styr på hvor mange, men jeg vil vurdere, at antallet i år må have rundet de 50. Mærkeligt nok er det sådan, at når de er klækket og har forvandlet sig, flyver de af sted, og så ser jeg ikke mere til dem. Ikke noget med, at de så flyver rundt med deres fødested som et naturligt centrum. De er bare væk!
Men fornøjelsen indfinder sig alligevel, for her sidst på sommeren er der alligevel nogen, der vender tilbage. Hunnerne kommer for at lægge æg, så nye generationer kan berige den lille dam i de kommende år.
Lige før aftensmaden så jeg ud af øjenkrogen en guldsmed flyve forbi derude. Jeg greb kameraet i det forfængelige håb, at jeg kunne fange den i luften. Nemt er det ikke, for den farer rundt som en skoldet skid, men med lidt held og manuel fokus blev det ikke vildskud det hele. Da jeg prøvede at fastfryse vingebevægelserne med 1/1000 sekund, løb ISO helt op på 2800, fordi det hele foregik i skyggen - men man kan jo ikke få alting på én gang. Her er et par prøver på dagens fangst.
Tillykke med nogle meget fine skud. Og så med manuel fokus, du må have en meget hurtig reaktionsevne. Jeg har selv forsøgt mig flere gange, men uden held, så jeg ved hvor svært det er.
Tak! Det er mange år siden, jeg sidst har forsøgt med det - engang ved Rands Fjord, men da var det nemmere, for da havde de et bestemt sted, hvor de stod stille i luften. Men autofokus var i hvert fald ikke løsningen i dag - så skal jeg eksperimentere en del med indstillingerne og prøve at låse fokuspunktet på motivet, men det kræver øvelse.
Til de gratis glæder hører også en tur ned for enden af haven med et kig ned i åen. Hvis man vil ofre et stykke franskbrød, kan man få fornøjelsen af at hilse på de Bækørreder, der bor der. De er faktisk ganske fine i størrelsen, de største godt og vel som portionsørreder, dvs. rigeligt de 400 gram. De er ikke nemme at få ordentlige billeder af, fordi vandoverladen giver reflekser og strømhvirvler, som forstyrrer, men fiskene er fine, når man ser dem boltre sig.
Jeg fandt denne lille fyr i mit køkken i dag, jeg har aldrig set en i virkeligheden; jeg tog den ud i vejret og satte den på et blad, hvorefter jeg hentede det lille Olympus.
Jeg nåede at tage to billeder, før den fløj væk, men da bladet hoppede og dansede i vinden, blev det ikke til så vellykket stakning, men man kan vist godt genkende fyren med den lange numsesnabel alligevel!
PS: Ingen af ovennævnte indlæg har jeg fået notifikationer af, p.. og l..., det er da irriterende!
Man kan være højrøvet, men kan man også være langr.... Jeg tror at den skal findes blandt snyltehvepsene.
På min lille daglige spadseretur mødte jeg denne gule fyr her. I foråret var der kun ganske få Citrontosser her omkring og så har der ellers været dødt siden. Så det var et dejligt gensyn.
Fra min eftermiddagstur i dag mødte jeg denne lille kønne skabning i nogle Hjortetrøst. Jeg troede først at den var nem at bestemme, men nej,......... FN.dk har bestemt den til at være en af spindemøllene, Yponomeuta sp. Så blev man så klog.
Surt, surt. Nu er det åbenbart dig som bliver svigtet. Har du ikke mulig hed for at gå end i dit mail program under indstillinger for sikkerhed og så tilføje adressen hertil under "afsender der er tillid til"? Bare et forslag, jeg ved ikke om det virker.
Jamen, det har jeg gjort, hver eneste gang, jeg har flyttet notifikationsmails op i indbakken, men nu tror jeg, jeg har fundet løsningen:
Oppe i toppen af min Outlook er der fire rubrikker, hvorpå der står - Spam - Ikke spam - Blokeringsliste - og ikke mindst - Tilladelsesliste, og nu håber jeg, at jeg får fremtidige mails fra Admin, din her kom i hvert fald uden problemer...
Nu er det sgu ikke sjovt længere, denne gang var det serveren, der kaldte Mejsens øjne for spam, ligesom to kvitteringer fra DONG også blev holdt tilbage i spambunken, dumme Jubii, de skulle skifte navn til ØV, sku' de!
Men din kom til min indbakke, Knud, ellers vidste jeg da ikke, om der foregik noget som helst her på tråden...
Der har været en lille pause i rødvinssnorene, men i går aftes kom de op igen. Ud over de sædvanlige smutugler sad denne store Rødt ordensbånd der pludselig.
Jeg var desværre for tæt på, så det gik lidt ud over antennerne og allerede efter mit første skud forsvandt den igen.
Jeg har aldrig set sådan en før, så det var en god aften.
Jeg har heller aldrig set et Rødt ordensbånd, den er sgi flot, men du kan da håbe på, den kommer igen, så du får et knaldbillede af den med hele antenner og skarpe vinger...
Man kan få helt ondt af humlebien, der må slæbe rundt med sådan en flok nassere.
Kirsten, så lykkedes det. Sent i går aftes lige før regnen kom, sad der igen en Rødt ordensbånd på en af rødvinstrådene og denne gang fik jeg den i hel figur og med begge vinger skarpe.
Jeg har læst, at de kan blive angrebet af mider og har også set billeder af det, så mon ikke det er sådan nogen den har. Men det er ret voldsomt det her.
Jeg nænner ikke at komme med den nye Rødt ordensbånd. Det er dit blodtryk jeg tænker på. I stedet får du en Agatugle. Den fik jeg bare 2 minutter før regnen kom.
Ang. Ordensbånd, vi er mit i flyvetiden for de 4 danske arter, der alle findes i Kongelunden på Amager; Lys Egeordensbånd, Catocala promissa. Mørk Egeordensbånd, C. sponsa. Rød Ordensbånd, C. nupta & Blå Ordensbånd, C. fraxini. De er nemme at få på sukkerlokning der skal smøres på stamme i en meters højde, så går man rundt med et blåt eller rødt lys for ikke at skræmme dem af lokningen.
Rød & Blå Ordensbånd er almindelig i blandingskov overalt i Danmark og kan flyve langt omkring væk fra lokalitet.
Her en Rød Ordensbånd som var kommet ind aftenen før tiltrukket af lyset eller mit rødvinsglas fra min lejlighed i Sundby på Amager d. 22 juli 2014.
Hvem har rødt og blåt lys i en lygte, jeg har da ikke?
Jeg har kun set Blåt Ordensbånd (i Sverige), og så vidt jeg husker, tog den sig ikke videre af, at jeg lyste på den med en almindelig lygte for at fokusere bedre, men det kan måske være, den bare var ligeglad, fordi der var oplyst på lagenet i forvejen?
Men det er nogle flotte fyre med de farvestrålende bagvinger...
Hej Kirsten der findes både rød og blå diodelygter, eller man kan komme et filter foran lyset. Eller bruge hvid diodelys med lysfilter på 5000 K som der skrues helt ned for, før man nærmer sig ordensbånd, og så forsigtig at skrue op for lyset lige før man tager billede. Her en Mørk Ordensbånd, Catocala sponsa fra Kongelunden for nogle år siden, nok den sværeste at få at se. Fotograferet med blitz, der får man kun et billedet, og straks er den fløjet, derfor anbefaler jeg vedvarende diodelys uden blitz.
Hej Kirsten,du kan sikkert få dem hos en cykelhandler til billige penge. Så satte jeg dem med ståltråd på makrolinsen. Men nu har jeg min ringledlys fra Amaran som man kan skrue op & ned for styrke, samt skifte over til blitz funktion. Den er yderst anvendelig ude om natten i felten, man kan fotograferer natsværmere på blomst uden at skræmme dem væk.
Her en Messingugle fra Saltholm d. 6 juli 2013 med ledlys uden blitz.
Min lommelygte en diodelygte, der giver et svagt blåt lys, men det skræmmer alligevel adskillige sommerfugle. Lyset er nok for kraftigt. Jeg har lige fundet et gammelt blåt chartek frem, det dæmper lyset lidt, så et lille hjørne af det må kunne bruges som et filter. Det skal i hvert fald prøves.
Dit link ser spændende ud Kirsten, jeg følger med på sidelinjen.
Lars, denne her er fra i nat og det blev kun til et par skud fra bagsiden, så smuttede den. Kan du navngive den ud fra billedet her?
Det undre mig at der ingen på dette forum der har været ude og lede på lucernemarkerne efter de gule & orange. Der er godt gang i høsommerfuglene for tiden, fra Bornholm, Stevns, Nordsjælland, Sydfyn til Mols Bjerge. De første Gule fløj på Nyord & Bogø d. 16 juli. Så sent som d. 3 august sås der orange i det sydlige Skåne.
Lars, når man ikke ved, hvor der er lucernemarker, er det svært, de er jo ikke de samme steder hvert år...
Jeg var for nogle år siden på Stevns for at kigge efter lucernemarker, men de marker fra 2009, hvor vi mødtes (Søholm/Søholt?), var der ikke lucerne på, så det er svært at vide, hvor man skal lede!
Hej Kirsten, der er Lucernemarker hver år, men der flyttes rundt på afgrøder. Så det betyder man bare skal køre rundt og lede, om det er på cykel eller i bil. Og du kan sagtens kende lucernemarken. Hvor svært er det?
Tak Lars. Ja, jeg regnede også med, at det bare var den sædvanlige røde, som var på besøg igen, men var ikke sikker. Jeg kendte ingen steder med billeder af bagsiden af natsommerfuglene, men det gør jeg så nu. - Fint link du kom med kirsten, jeg har gemt det.
Det er den bedste larveside, jeg nogensinde er stødt på, der er æg, forskellige farver og dermed stadier, pupper og voksne dyr af hver slags, så man altid kan finde det dyr, man leder efter, uanset hvordan det ser ud...
Hjælp! Hvordan var det nu jeg skulle gøre for at slette det jeg lige hade lagt ind her?
Byt rundt på tekst og billeder, så passer det.
Mens jeg ventede på at en af de gule ville sætte sig det helt rigtige sted, kunne ventetiden jo bruges til lidt sjov med Kejserkåberne. Dem er der mange af hele tiden, det er simpelt hen den mest talrige sommerfugl lige her omkring.
Citronerne er utroligt smukke i modlys, fint du har en i haven, eller endda to!
Med hensyn til ombytningen, går du bare i edit, sletter Kejserbørgen i første indlæg og lægger Citronen dér, derefter sletter du Citronen i andet indlæg og lægger Kejserbørgen ind, så passer pengene...
Tak Kirsten. Nu har jeg noteret din brugsanvisning ned og gemt den.
Og så har du da også ret i, at en citron i modlys gør sig godt. Jeg var heldig, at de blev ved med at vimse rundt, så det var bare med at vente, til en af dem satte sig som jeg gerne ville have det.