Egentlig ville jeg gerne have brugt dagen i felten med kameraet, for nu er vi jo i maj måned, så der begynder da at komme sommerfugle i luften. Jeg har set en del allerede, men min aurora-jagt har ikke været specielt vellykket indtil nu. Men ... pligterne kalder med havearbejde og andet dævelskab, som man må døje med som husejer.
Så blev det endnu en dag i haven.
Men når Muhammed ikke vil komme til bjerget ...
... så på et tidspunkt fløj i hvert fald én aurora-han rundt i haven. Nå, det er med dem ligesom med citroner, grønårede og skovrandøjer - de flyver meget og sidder alt for lidt. Og jeg har opgivet at fange dem i luften.
Men på et tidspunkt fik aurorahannen øje på en blomst, som han åbenbart kunne lide, så han satte sig. Altså, fat i kameraet og snige, snige. Heldigvis havde han god tid, så jeg fik held til at få ham på kortet.
Nu var solen desværre en lidt utro forbundsfælle i dag. Der drev skyer ind for solen, og så klappede han vingerne sammen. Selv om det jo også kan være ganske kønt, når man ser undersiden med de orange vingetegninger skinne igennem, så ville jeg gerne have en ordentlig overside.
Så snart der blev fuld sol, åbnede han sig op og bredte vingerne ud - hvis altså solen skinnede længe nok. Det gjorde den så desværre ikke rigtigt, mens det behagede ham sat sidde i blomsterne.
Tjae,hvad udtryk skal man bruge? Jeg prøver med: Det er suleme flotte billeder Idag har jeg sejlet hele dagen,og minsanten om der ikke kom en stribe sommerfugle trækkende mod nord.Desværre kom de et stykke foran mig,og det var i modlys,så jeg kunne ikke artsbestemme,men det var ihvertfald en tur på mange sm (sømil)de skulle over hav. I grunden en sjov oplevelse at se så spinkle insekter,komme trækkende som fugle over hav
Ja, det må have været spændende. Men det viser jo kun, hvor imponerende gode flyvere sommerfuglene er. I almindelighed tror mange vist, at de flyver dårligt, fordi de flagrer og flakser så mærkeligt - tilsyneladende planløst - rundt. Men hold lige øje med dem. Det er ikke vindpust, der styrer deres flugt, de manøvrerer fantastisk behændigt.
Og så har jeg lige siddet og kigget mine billeder af auroraen igennem, og der var da faktisk et billede fra "den anden side", som vist er lidt tydeligere end det, jeg satte ind ovenfor.
Tornirisk har jeg ikke set i lang tid, men Grønirisker. Denne her skældte ud over et eller andet. Sikkert en af de andre i flokken - de var 6-8 stykker i alt.
Smukke dyr og billeder, her blæste det en kvart pelikan, så blomsterne svajede i vinden med de få auroraer, der satte sig på blomsterne, det var helt umuligt at få billeder...
Mojn herfra Her er lige et par billeder fra Molsturen.Det var jo vildt med sådan et supervejr. Trods det tidlige tidspunkt,fik jeg da nogle nye arter som ikke findes hernede i det Sønderjyske uland
En spættet bredpande og en grøn busksommerfugl, til lykke med dem... Har du ikke mødt dem før? Og en oldenborre, var det ikke også en, du manglede? Og hvorfor er der ikke lavet en tråd, som der plejer at være - med alskens fis og ballade på, havde I det ikke sjovt nok til at fylde en tråd med moro?
Nej jeg har ikke mødt disse tre fyre før! Jeg går faktisk også og venter på en Molstråd,for jeg har da et par sjove. Hvilken kategori plejer de at være i ?
Det er lige præcis også min tanke, alle Molstråde burde samles i en kategori for sig selv, ligesom da fotokonkurrencer og paraller fik deres egen!!!
Det kunne du foreslå TEH i den dertil indrettede kategori!!!
Man kan ALDRIG finde gamle Mols-tråde, med mindre man leder i Kalenderen og kan huske gamle datoer, det er enormt rodet, at det er på den måde!!!
Der plejer jo at være et link fra selve invitationstråden, enten startet af ORT eller af deltagere, så den kan jo også laves af dig, når nu ingen andre gør det!!!
Nu har vi jo ikke rigtig mulighed for - om jeg så må sige - at samle sådanne tråde her, men vi kunne måske selv have en kategori for lokaliteter, ekskursioner, turberetninger etc. Der er jo gode, kendte lokaliteter, hvorfra man godt kunne samle billeder. Foruden Mols, hvor mange af os jo af og til kommer, er der kendte steder som Melby Overdrev, Høvblege, Farum Midtpunkt og en masse andre steder, som jeg kun kender af navn, men aldrig har besøgt. Det kunne måske være interessant at kunne "slå op" i, hvis man på et tidspunkt skulle komme i nærheden. Ellers ligger alle billeder og kommentarer jo kun i årstidtrådene, hvor de kan være noget vanskelige at lokalisere.
Nu burde man jo ellers være blevet for gammel til at gå i panik - få "bukkefeber" - når man skal være hurtig og tage billeder af et motiv, der pludselig dukker frem, men sådan hænger tingene desværre ikke sammen. I dag lykkedes det mig at tage en serie uskarpe lortebilleder af Rørhøgen (mon ikke dette er en adult han?). Efter dette billede, hvor den kom nærmere og nærmere, blev billederne bare ringere og ringere.
Og Rørsangerne, der holdt sangkonkurrence, var bare fuldstændigt umulige at få at se.
Og Skægmejsen landede ganske vist frit synligt på et par meters afstand, men tror I, at bæstet ville blive siddende? Man skulle tro, den havde ild i røven!
Nå, men på vej ud af den lille bevoksning hørte jeg langt om længe Gøgen. Faktisk samme sted, som jeg de tidligere år ofte har set og hørt den sidde. I år blot 10 dage forsinket - men den var der! Og så sagde den de underligste lyde, som jeg aldrig har hørt før: Kuk-kuk - kwak-kwak-kwak. Og den gentog det flere gange.
Og så er jeg ikke sikker på, om det var en Tornsanger, jeg hørte. Den sad i et buskads, og jeg kunne høre, at den ikke var langt væk. Desværre kender jeg ikke dens stemme, og imellem alle pilegrene var den stort set umulig at fotografere. Det blev kun til dette.
Nu er sange altid svære at beskrive - eller rettere - det er meget svært for andre at omsætte en beskrivelse til lyden af fuglens sang, men altså, for mig lød dens stilfærdige sang således; Dy-vit - dy-vit - twit-twit-twit.
Ja,du har ret!! Lyden er svær at beskrive på skrift,men billedet er helt sikkert en Tornsanger,med den brune overside,og den lyse strube.Issefjerene er også rejst lidt,og denne helhet passer med TS
Dejlige pipfugle,men jeg har stadig grå fluesnapper tilgode i år.
Men til gengæld har du da haft fornøjelsen af Oldenborren. Den er da nok værd at kigge nærmere på! Og den grønne busksommerfugl. Den har jeg kun set en enkelt gang (på Mols), men ville godt se den igen. Jeg synes, at den er forfærdeligt svær at fotografere, noget med det meget skinnende grønne, tror jeg.
Tak for hjælpen til ID! Det var nu også på udseendet, at jeg blev ledt i retning af Tornsanger. Jeg må lige have fat i bøgerne for at se beskrivelse af sangen - eller bedre: Nogle af dem med CD med fuglestemmer.
Der er ganske vist forskelligt her på matriklen, men dromedarer har jeg ikke set. Jeg må selv pukle!
Så konsulterede jeg DOF-basen. Der indberettes mange Tornsanger - siden 19.04.2011 er der indberettet 1185, men Grå Fluesnapper, der er set siden 25.04.2011, er der kun indberettet 43 af!
Når I uploader billeder, som efter min opfattelse og - specielt i sammenligning med mine - er superskarpe og flotte, og når I så ovenikøbet beklager jer over, at de ikke er gode, så skal man jo få mindreværdskomplekser og opgive at lægge flere billeder ind. Det ender med, at man går til sykopateren, men han siger, at han ikke kan hjælpe, for det er ikke noget KOMPLEKS og så må man (og I) jo leve med det Men jeg kan måske gøre Hr. Webmester lidt misundelig for jeg så faktisk en grøn busk i forgårs
Lad mig nu se, hmmmm! det er tihvertifald ikke bagdelen vi ser(nu mangler jeg den pære igen!) Gider ikke at slå op,men husker der er noget der hedder næbugle(pæren igen) men om det er en sådan,aner jeg ikke
Kirsten kan åbenbart ikke se, at der er to små næsehorn , men selvom SvendO har ret i, at der er noget, der hedder næbugle, så er det altså ikke sådan en, hornene sidder på
Nej, men faktisk så jeg også sådan en i aftes. Så vidt jeg husker, har du en gang udtalt dig lidt ringeagtende om dette kræ, men jeg synes, det er ganske elegant
Det kan jeg virkelig ikke huske, at jeg har sagt, men det er da noget småfnidder, og så har den ikke mange farver i skællene at prale med...
Men opbygningen med fjerduske er da elegant, det indrømmer jeg!
Denne lille flotte fyr, Æblebark-vikler (Enarmonia formosana) kom i går aftes til lagenet, og den er endnu mindre end dit fjermøl, men den har da i det mindste en farverig påklædning, der gør den attraktiv at fotografere...
Den plejer ikke at sætte sig med vingerne udbredt, men den er nu kønnest på en farvet baggrund, og det kunne jeg kun lokke den til ved adskillige transportforsøg, og så blev det sideværts!
Det er da nogle spøjse sengekammerater, du holder dig Jeg var i kejsekåbe-skoven i dag. Der så jeg en æglægning - ganske vist ikke en kejserkåbe, men alligevel
Nu sover jeg ikke uden døre, og jeg hænger ikke op ad husvæggen og med ultraviolet lys tændt, så det er ikke just en sengekammerat... Det har da været en fed oplevelse, du dér har overværet, du var med til fødslen, kan man sige!
Denne grønårede sad formentlig og sov i denne mælkebøtte i nat ud for køkkenvinduet, for i morges sad den der, og det blev den ved med en times tid efter, at jeg opdagede den! Der er også ganske små dugdråber i de små fnok, lyset er ikke nået derned endnu, da jeg tog billedet...
Det kan jeg da heller ikke fortænke dig i, det har jeg også selv , men mit lodrette lagen hænger udenfor, og på det er der kun seksbenede væsener, de kommer sandelig ikke ind og gæster mit vandrette lagen!
Hvis jeg endelig skulle have skudt, skulle det være for at få den nærmere, så billedet (måske) kun ne være blevet bedre, men det turde jeg ikke, for den havde mor med (og 7 søskende)
Nej, det regnede jeg heller ikke med så jeg ville lige benytte lejligheden til at brillere Her i haven er der stor travlhed med catering. Man fræser ind
Undskyld tavsheden herfra, men jeg har ikke noget at bidrage med udover banaliteter som denne termoskade... Og på lagenet er der heller ikke en skid, der er større end tordenfluer!
Dem kan jeg ikke have mange af, jeg har mange liljekonvaller hvert år, så deres rødder må være intakte...
Men jeg foretrækker nu at kalde dem konvalrodædere, for en gangs skyld står der det gammelkendte navn i sommerfuglebibelen, den har ellers omdøbt snart sagt alle natsommerfugle til noget ukendt!
Så kan det være nok så korrekt oversat fra latin til dansk, men det er sgu noget skidt!!!
I min bog om "Små dyr i hus og have" hedder den konvalrodæder, men på fogn hedder den kun konvalæder. Siden jeg for 3-4 år siden begyndte at kigge lidt mere systematisk efter sådanne flyvende objekter, har jeg set den hvert år flere gange (måske det samme dyr ) men vi har da stadig konvaller i haven
Ja, det er sgiseme svært at forstå det hele Konvalæder læste jeg helt forkert! Først da jeg lagde mærke til billedet,gik pæren op for mig Jeg aner nemlig ikke hvad konva-læder er for noget læder
Forleden så jeg, at der på fogn var obset en snotand. En sådan and har jeg aldrig hørt om, så jeg tænkte på at spørge vor lokale mejseekspert, men så kom der et billede til obsen. Det viste sig at være en mos, som vistnok hedder sno-tand
Igår havde jeg en pragtfuld dag med fuglene. Jeg var med i et projekt,der drejede sig om at tælle alle sandløberne i Vadehavet. Jeg var sammen med fem andre blevet tildelt tællingen på Rømø. Vejret var jo super,og jeg så flere arter som ikke ses her på Als. Her er lige en smagsprøve. Temmincksryle
Jeg så også fugle i går. Nogle jeg burde have set, da det var deres træktid, men de svigtede mig. Til gengæld så jeg et par stykker i går og fik et hæderligt doku-foto
Ja, nu kan jeg jo ikke påstå, at jeg aldrig har set sådan en ka'l, men hvis jeg har set den, har jeg i hvert fald ikke været klar over, hvad det var for en én (altså Temmincksrylen - storkene kan jeg godt genkende! )
Til gengæld så jeg for et par dage siden denne her. Hver gang jeg kommer i rørskoven i denne tid, hører jeg dem, men det er yderst sjældent, at jeg får et glimt af dem - og selvfølgelig endnu sjældnere, at jeg har frit udsyn og kan nå at få kameraet rettet ind og trykket af i tide!
Og så har jeg altså stadigvæk stor fornøjelse af at se på Fluesnapperne. I år er der faktisk rigtig mange i haven - nu venter jeg bare på, om jeg kan få kigget ud, hvor de bygger rede (næste år vil jeg have hængt nogle fluesnapperredekasser op!).
Da jeg fredag aften endnu engang stod og kiggede på Fluesnapperne - som sædvanlig sådan hen efter aftensmadstid, hvor de åbenbart er ret aktive - så jeg himmelhøjt oppe en lille prik, der bevægede sig. Først troede jeg, at det var sådan nogle af de små sorte flueklatter, der svirrer rundt for ens aldrende blik, men da jeg satte kameraet for øjet så jeg, at det altså var noget udvortes.
Nu kender jeg ikke meget til Hvepsevåger, men det er da vist i denne tid, de kommer trækkende forbi. Kendere kan nok afgøre, om det er sådan en, selv om billederne er blæste urimeligt op (det midterste af de tre sammenklippede er indsat i en meget lysnet udgave for om muligt at afsløre vingetegning eller andre karakteristiske detaljer).
Jeg var en lille tur til det nære Østen i bededagsferien, og jeg så da ikke noget nyt under solen, men jeg fik lidt nye dyr, jeg ikke havde i forvejen... Det første nye kræ var denne her, Lille måneplet, den blev siddende i tre dage!
Og næste morgen var der dug overalt, også i dette spind, hvor selvbyggeren ikke er i stand til at camouflere sit net - jeg ved ikke, hvad det er for en edderkop, men det er også lige meget...
Og så var der en oldenborre, der var så sød at posere for fotografen, og den sad på bladet til næste morgen, så jeg også kunne få billeder af, da den lagde an til at lette og fløj væk...