Og hvepseedderkopper er altid en stor fornøjelse lidt ind i august, når de er begyndt at blive fede. Vi så vel 5 inden for 20 meters afstand fra hinanden. Den største og mest fotograferede har Vinni allerede vist. Denne her, der kun sad en halv meter væk, var lidt mindre, men dog ganske flot. Her med det karakteristiske spind.
Nu har medaljen jo også en bagside. Her igen den fede som på Kirstens billede. Dette er dog fra om morgenen, hvor den en tid kravlede op og sad i toppen af spindet. Lyset var lidt sløjt, og der er lidt dug tilbage.
Hvis man ser nøje efter, kan man se, at der går en spindetråd ud af nummeren på den med direkte forbindelse til det store spind.
Dine kærlige fluer er hvepsefluer og arten er Sicus ferrugineus. Der er ingen at forveksle med, når de ser sådan ud med overvejende gult ansigt og nedadbøjet bagkrop. Du kan læse om dem her http://www.fugleognatur.dk/artsbeskrivelse.asp?ArtsID=7713
Tak for det,Anni Ja, de ser lidt spøjse ud,men man kan da vist ikke kalde dem kønne Har aldrig set dem hernede,men nu kan jeg jo så holde øje med dem. De er ikke indtastet her fra området på F&N
Da jeg herhjemme sad og kiggede på billederne, opdagede jeg, at Vejrandøjerne kunne se meget forskellige ud. Det havde jeg ikke bemærket, når jeg så dem in natura.
Jeg øjnede straks chancen for, at jeg havde opdaget en hidtil upåagtet aberration - indtil det slog mig, at det måske bare var forskellen på hanner og hunner.
Vi kan ikke skrive på denne tråd om vore Molsophold uden at nævne, at vi i den forgangne uge fik den meget triste meddelelse, at vor gode ven, Frits Thomsen, er død.
Frits var med på den første Molsweekend, Kirsten og jeg deltog på i 2008, og vi havde den glæde, at han hvert år deltog i de fotosamlinger, som vi selv har arrangeret. Vi nød godt af både hans tekniske indsigt og hans store viden om den makroverden, som vi samles om. Ikke mindst har vi jo haft stort udbytte af hans hjælp her på NaturNettet, når vi har fumlet med guldsmede og vandnymfer, der var et af hans specialer.
Frits var altid hyggelig at færdes med i felten - i reglen medbringende sit træstativ, som han forbavsende ubesværet manøvrerede rundt med og kunne få bragt i stilling ved selv de mest sky fotomotiver. Han deltog med engagement i mange diskussionstråde på nettet, og hans holdninger var altid præget af en fornuft, som formåede at sætte tingene i det rette perspektiv.
Når vi skilles efter vore samlinger, sker det altid med en forvisning om, at vi mødes igen næste gang. Og sådan mødes og skilles vi som gamle venner år efter år - helt som sædvanlig. Men at tingene ikke bliver ved med at være "som sædvanlig", mindes man jo desværre kun alt for tydeligt om ved en trist anledning som denne.
Vi vil savne at have Frits med, når vi næste gang sætter hinanden stævne, og vi vil savne hans indlæg, billeder og hjælp her på NaturNettet.
Nej, det var triste Tidende, vi modtog i onsdags, og det kan ikke formuleres bedre, end du gjorde her, yderligere kommentarer fra min side er overflødige, vi vil alle savne ham!
Her har en Sandrandøje fundet vej til Frits' skulder...
Det var en trist meddelelse at få, men godt at du har fortalt det Kristian. Jeg vil huske Frits som en meget rar og behagelig person at være sammen med.
I 2008 var jeg sammen med Frits på et par fine ture under en F&N-tur. Først travede vi rundt i bakkerne sammen med Anni,og dagen efter var vi ved Langesø (tror jeg den hedder). Der havde Frits hørt om en sjælden vandnymfe,som vi dog ikke fandt,men det var meget hyggelige ture,med fantastisk vejr. På første billede har Frits fundet sig en solstråle,hvor han holder pause med en smøg og sit elskede træstativ. Det næste billede er under jagten på vandnymfen. Ja, han var en hyggelig fyr at være sammen med.