Tjae ræven ser man ikke så mange billeder af. Her et af mine fra 1983 ved Rørvig, hvor det lykkedes mig at liste mig ind på ræven i det høje græs, den var så optaget af musefangst så den først opdagede mig på et par meters afstand!
Den sidste aften i januar cyklede jeg med møje og besvær ud på Amager Fælled med kamera, linser og stativ. Jeg vil udfordre lyset. Nu er det den mørkeste tid i mands minde i over 45 år den sidste aften i januar kl. 20:35 hvor jeg satte kamera på stativ med et Canon 50 mm 2.0 makro med polaoidfilter. Jeg satte stativ i vater og to 3 skud fra højre i panorama som jeg hjemme redigerede i Photostich.
Ang. optagelse, jeg valgte Canons 50 mm 2.0 macro fordi den har god farvekorrektion og rigtig god glas, det er påkrævet ved høje iso og blændevalg. Det var så mørkt at jeg ikke kunne se polaroid filter på liveveiw. Så måtte jeg bare lave nogle serier hvor jeg drejede BW F - Pro polaroid filter 90 grader ved 4 - 9 & 13 skud med 4 serier for at være sikker på resultatet. Og jeg er også rimelig tilfreds trods ISO 25600!.
Nåhja, jeg glemte at fortælle at hvert skud i serie er lavet af 4 skud i hdr nightview med et sort billede for at fjerne støj med forskellige filter. Så dette billede består af 12 skud i virkeligheden: http://www.danske-natur.dk/images74/dan149939a.jpg
Den må være vant til fotograferne. Nok den mest fotograferede fugl til dags dato. Jeg har set billeder derude med over 30 folk tilstede, hvor mange var i dag?
Så lige sidste nyt fra Bolivia, lige nu står Ole Andersen og Peter Møllmann her kl. 18: 20 hvor de er 5 timer bagud mit på dagen ved Cascades des Sacramento Alto som er en ravine i nærheden i 2600 m.h. i Yungas, Bolivia på Andesbjergenes østskråninger. Senere kører de over Cumbrepasset i 4660 m.h. og ned til La Paz i 3700 m.h. hvor de overnatter til næste morgen, hvor de flyver hjem til Danmark over Miami-London.
Jeg skal dertil igen, for der er fantastisk natur, og man ved aldrig hvad man skal få at se.
Her tilbage d. 9 Februar 2012 fotograferede jeg en Bjergmorpho der forekommer deroppe.
Det fede med dette er i er mange der kan dele denne fotomodel, så kan i hygge jer med klapstole, kaffe og den lille stærke i. Og så begynder man på røverhistorierne.
Iøvrigt har jeg kigget lidt efter obs af sommerfugle.1 I det sydvestlige Fyn er der en lokalitet,der hedder "Bosted bakker",som er en del af Helnæs. Der er der obs af høsommerfugle,så det kunne være man skulle lave en sejltur derover,når der er tid for dem. Så kan man jo både dyrke sejlads og sommerfugle
Jeg er næsten sikker på, at Kristian har været i det område for nogle år siden, men han så vist ingen Høbørger; det kræver selvfølgelig også, at de er fløjet dertil fra syden!
Så så Svend, find nogle gode blomstermarker på Als i august, helst lucerne eller kløvermarker. Og hvis ikke? Så er kystskrænterne blomster heller ikke så tossede, og det må der være rigelig af på Als? Det eneste det kræver at sommeren i sidst juli, begyndelse af august bare bliver lige så gode som de sidste år.
Og så lige en indskydelse, jeg tror der er bedre chancer for høsommerfugle på Als end på Fyn, da de kommer sydfra.Og når du alligevelg kratter rundt i terrænet i juli så se lige efter Skakbrætsommerfugl!
Det kan godt være at jeg sidst i juli næste år vil kratte rundt på Als i nogle dage efter diverse dagsommerfugle træk hvis det bliver en varm månede med masser af sol. Der er ikke mange fund derfra de sidste år? Bare tænk på der ca. 65 km syd for Flensborg findes en koloni med Skakbrætsommerfugl?
Så fik jeg da endelig tid til at komme til skærmen.
Allerførst også et velkommen herfra til Lars!
Jeg har ganske vist været på en lille tur ude i solskinnet i dag, men jeg så hverken overvintrende Dagpåfugleøjer, Høgeugler eller ræve. Isfuglen var ved åen, men som så ofte før piskede den af sted og forsvandt ud af syne i åens slyngninger.
Hjemme i haven så jeg noget bevæge sig i æbletræet. Jeg troede først, det var en af naboens katte, som vi har fornøjelse af hele sommeren, hvor de bogstavelig talt udrydder alle de fugleunger, der ellers skulle være kommet hos os. Men det var en lidt sjældnere gæst, så jeg styrtede ind efter kameraet og nåede ud tidsnok til at få et par skud, før den hoppede videre fra træ til træ og fortsatte ind i nabohaven.
Rart med lidt opmuntrende ord om sommefuglechancerne her i Jylland, Lars. Set herfra er det ellers altid, som om alting foregår øst for Storebælt, mens vi må nøjes med banaliteterne herovre!
Ja der er mange gode lokaliteter i det Sønderjyske, se bare Frøslev Mose som rummer et rig flora & fauna. Og så er der lige så gode trækarter i det Sønderjyske som på Lolland-Falster. Det kan jeg se på gl. fundslister, og jeg tror ikke de muligheder for gode fund har ændret sig?
Det kræver bare at man går til stålet. Ligesom da jeg fandt populationen af Ilia i Pinseskoven på det vestlige Amager.
Først: Fuglen er en Sangdrossel Jo,den er god nok,og der er set flere i DK,allerede fra d. 1-1-14,hvilket er normalt i milde vintre.
Tak for din optimisme ang.sommerfugle,Lars,og du har da sikkert helt ret. Også den lille Søgård mose huser fine arter,moserandøje og flere andre. Men Als er sgiseme lidt træls med arter,men det er også rigtig at der skal kæmpes,og det har vist knebet med sommerfuglenørder hernede.
Feks. har vi masser af slåen,men tilsyneladende ingen guldhaler. Dem har jeg eftersøgt i mange timer adskellige steder.
Vi må se om jeg kan kæmpe noget op i år,jeg synes bare at jordforholdene er anderledes her,end på de gode biotoper andre steder i landet. Det har sikkert også indflydelse.
Hej Svend. Jeg må bøje mig ang. din drossel, lage mærke til det brune vingespejl efter jeg kikkede i bøgerne. Så Sangdrossel.
Nu ligger Als godt i forhold til indvandrende arter fra syd. Så at tage over til Fyn for at se efter høsommerfugle i august, når de højst sandsynlig også kommer forbi Als det er måske kun fordi du vil se næset derover. Den Gule og Orange Høsommerfugl er kulturarter, stiller kun krav om med rigelig blomster. Og værtsplanter som Gul Kællingetand, Rødkløver, Hvidkløver eller Lucerne.
Så er det måske en idé at tænke på fremtidige ekskursioner til lidt sydligere egne. Min lokale mose, hvor jeg jævnligt har set nogle af de arter, der hører til den slags lokaliteter, har lidt en krank skæbne. Den opdæmmede sø, som har været der i 100 år, og som har givet den vandstandshævning, der har afstedkommet moseområdet, forsvandt i løbet af minutter her i efteråret, da dæmningen brød sammen. Jeg frygter, at hele moseområdet er tørret ud, så der kan gå år(tier?), før området genopstår - hvis man overhovedet vælger at lave en ny dæmning. Indtil da må jeg savne mosearterne her uden for min egen dør.
Du er da blevet hel forelsket i den lille fyr! Men jeg forstår dig! Jeg var engang med ude at ringmærke slørugleunger, og da blev jeg også forelsket Dejligt billede du disker op med,men min pip er langt den største
Ja, noget skal man jo finde at tage billeder af i denne kolde tid!
Men jeg ville være mere forelsket, hvis jeg fik nogle knaldbilleder af den, i dag var det både skidekoldt og gråt, men jeg bliver ved, når jeg nu har mødt den lille fyr, for den er da ret charmerende...
I dag tog jeg ud til min lille ven igen, da det så ud til, at solen ville blive hæderlig, og det blev den!
Men den lille skiderik valgte at blive siddende højt i et træ (omkring 15 meter oppe), og den flyttede sig ikke mange centimeter på grenen i de to timer, jeg stod og glanede op på den, men efter få øjeblikke kom Dr. Strangelove, så det blev da til to hyggelige timer i hans selskab.
Jeg tog alligevel en del billeder uden at have megen tiltro til kvaliteten af disse billeder, men der er da nogle få, jeg godt vil vise jer; de to billeder her viser, at den kigger direkte ned på mig - et kvikt hoved mente, at den så ud til at tænke: "Er det ikke den nye 80-400 mm tele, hun står med?" - og det var ikke Johns kommentar, men her er billederne...
Nåh ... hvis du ligefrem er begyndt at smide kludene, kan jeg da godt forstå, at den stirrer sådan! Mon det ikke kommer ind under kategorien "Never Seen Before"!
De er overvintrende.Der er ret mange i DK om vinteren,særlig i de sydøstlige egne,men også andre steder ses de i småflokke. De "jyske"småflokke er måske fra Norge,mens de andre er fra Sverrige,hvor der efterhånden er så mange at de er en plage. Det er ved at være en faunaforfalskning af de helt store. Det var svenskerne der indførte den for ca 75år siden,som parkfugl Men flot er den da,og der er meget kød på den,til glæde for jægerne!
Det har du da alderen til at lægge fra dig nu, mange af dem der bestemmer nu om dage, er da ikke værd at have respekt for, enten fordi de er for unge og ingen erfaring har, eller også fordi de er utroværdige!
Så du kan lige så godt øve dig på Kristian, han er ikke så farlig, så er du i træning, når du møder de andre...
Ja, ja, nu varer det ikke længe, før man kan tage til Tipperne og se kæmpestore flokke af gæs, dog nok mest Bramgæs og Grågæs og så de kortnæbbede. Og Stor Kobbersneppe! Og hvis jeg ellers havde energi til at sjoske 1 km frem og lige så langt tilbage - og med blæsten susende om ørerne - kunne jeg tage til havet og se den strandede hval. Meeeen ...
Idag har jeg haft en skøn fugletur sammen med en af gutterne I DOF-basen har der i nogle dage været indtastet Snespurv og Bjergirisk ved Hejsager strand, lidt sydøst for Haderslev. Så vi drog derop,hvor vi fandt begge flokke Hold da kæ.. hvor er snespurvene nuttede Senere fandt vi også Isfugl,Misteldrossel,Kernebider,Sortspætte og mange andre,så det var en fin dag. Og hvem tror I der ligger nr.1 i Sønderjylland på DOF-basen
Det var ikke muligt at komme ordentlig på skudhold til nærbillede,men her har I en del af snespurvene Tryk for større
Det er ret usædvanligt at have dagtemperaturer på omkring 10 grader på denne tid af året, og indimellem føler man det helt forårsagtigt. I dag så jeg lærkerne skrue sig til vejrs for fuld musik, og i aftes ved sengetid hørte jeg frøerne kvække i havedammen. Så tidligt har jeg da ikke oplevet det før.