Ordkløver, hvidkløver og rødkløver! Ja, naturen har mange ansigter
Jeg giver Kristian ret! Man har gjort sig store anstrengelser for at fremstille kunstige frø,men trods det at de lignede og indeholdt det samme som ægte,er det ikke lykkes at få dem til at gro Det er længe siden jeg læste om det,men det holder vist endnu
Jeg var et meget tænksomt barn, så da jeg i sin tid stødte på salmen, funderede jeg noget over verset. Men jeg kunne jo nok ikke helt gennemskue meningen, for en dag hjemme i haven plukkede jeg et blad af en plante og gik hen til en brændenælde og lagde det oven på et af brændenældens blade. Og det gik da ganske udmærket. Der lå det da fint! Så jeg kunne konstatere, at hvad alle konger i deres magt og vælde ikke formåede ... det kunne jeg!
Så får du lige lidt mere spam, nu vi har det fremme.
Du får ingen Sørgespam, for den eneste jeg så, fik jeg først øje på, da den fløj op tæt ved min venstre fod, jeg havde slet ikke set den, og den kom aldrig tilbage...
Og jeg havde desværre heller ikke min tele med, så den fine Admiral oppe i træet kom jeg ikke helt tæt nok på, øv!
Ja, det kan man sige, men det var alligevel øv, at den ikke bare accepterede venstrebenet, når jeg nu havde det fremme, jeg må prøve igen i morgen, de ser så fine ud og slet ikke slidte og hvide i sømkanten, Sørgebørgerne altså!
Og Admiralen i modlys ville jeg også gerne have leget lidt mere med med telen - foruden Citronen, den må jeg så huske i morgen, telen altså!
Der har da været gang i den Jeg er spændt på om citronen og husrødstjerten er kommet på bådpladsen imorgen. Vi så også fine arter, men de var desværre i bur
Ikke rigtig ZOO,men et ferieland med stort badeland,jungleland med mange super aktivitsmligheder og terrarie. Altså rigtig mange muligheder for børn i ALLE aldre! Så det var noget for morfar
Og der er meget andet at byde på i dit nabolag. Det er underligt der ikke er nogen dygtige entomologer der melder fund derfra udover københavnere der smutter forbi Frøslev Mose ind imellem?
Lars, dit link bliver aktivt ved at trykke på en af de to runde dutter med Tekst eller Html, altså det omvendte af, hvad dit står på nu, hvis du trykker på edit!
Nå, det er da spændende med min lille smukke aberration, jeg fik den jo også kun, fordi jeg tog billeder af alt, hvad der faldt forbi min vej.
Jeg er ikke så kræsen, at jeg springer de åbenlyst almindelige over, og jeg synes i øvrigt, at Det hvide C er en meget smuk sommerfugl, selv uden at være en aberration!
Hej Kirsten, denne Det Hvide C ab er ikke beskrevet i Cockayne collection in National History Museum eller i lepiforum.de. Nationalnycklen, Torben W. Langer eller Michael Stoltze!
Til Lars: Tak for oplysninger om Frøslev mose. Der er ingen tvivl om at jeg fremover vil kigge mere på smådyr,når jeg er derude for at kigge fugle,og holde øje med hvornår der er tid for de små smukke flyvere. Her er en stær der har fået et bad
Jeg har kigget efter Præstekraven de seneste dage, for de plejer at være på byggegrunden lige ved siden af kontoret. Måske jeg snart får held med det.
Indtil videre nøjes jeg med denne slags, som er voldsomt aktive rundt omkring. Jeg synes ikke, de var ret almindelige her for blot få år siden, men især i år har jeg indtryk af, at der er mange her i området.
Nu har vi jo sådan bare kunnet se beundrende til, mens I har boltret jer i Østlig Takvinge, mærkelige blåplettede sjældenheder osv. Derfor var det en åbenbaring, da jeg her i min egen have fandt det hele på én gang: Takvinge, smukke blå pletter ...
Nå, da jeg fik kigget nærmere efter, viste det sig, at Takvingen vist var mere vestlig end østlig, og selv de blå pletter var vist heller ikke noget, der kan betragtes som videre sjældent. Men kønne er de da!
Og så glemte jeg at ønske Mejsen til lykke i går, det går jo ikke!
Forsinket til lykke til dig, Svend Ove...
I forgårs mødte jeg et væltet træ på min vej langs kirken og skoven; jeg har aldrig før set sådan et underligt træ, det var både levende og dødt, her er de små hængende "lygter", der sad på alle grenene og raslede i vinden, er der nogen, der kender dette træ?
Og sangerne er svære, men eftersom benene ser lyse ud, udelukker det jo da den, der høres mest for tiden. Kan det mon så være en Skov- eller Løvsanger? Det afgøres jo nemt af kendere (det er vist både noget med øjestriben, længden på vingefjerene, og jeg ved ikke hvad) - vi andre havde nok størst chance, hvis der også havde været lyd på.
Ja, det er jo netop blomster. Og det er meget hensigtsmæssigt for træer at blomstre før løvspring, så blomsterstøvet har lettere ved at nå hunblomsternes støvfang i stedet for at blive fanget i bladene.
Desværre er asketræerne ved helt at forsvinde. De er blevet angrebet af en svampesygdom, som man ingen midler eller kur har imod. Vi havde et asketræ lige på den anden side åen, som jeg hvert år beundrede med de smukke, sorte knopper. Det blev fældet, fordi kommunen skulle lave arbejde ved åen. Fra stubben skød friske skud, og jeg forventede snart igen at kunne glæde mig over et asketræ. Men allerede et år eller to senere sprang knopperne ikke ud, og de nye skud visnede. Så nyd de asketræer, der endnu er i live rundt omkring!
I dag var jeg en tur i Pinseskoven for at se, om min Blåplettede ven var derude, men jeg så den ikke!
Kim Søvæld var der, og vi så ikke andet end Dagpåfugleøjer, nogle hvide, måske Grønårede og en Citron, men ingen af dem gad sidde model for os, kun et Dagpåfugleøjepar, der måske var ved at lægge op til en parring, for hunnen strittede ikke med bagkroppen, men de fløj et andet sted hen, hvis det var det, de havde i sinde, men her er de i det, der lignede en optakt...
Ja, det er træls med al den trædød Idag gik jeg en tur for at se hvilke sommerbørger jeg kunne opdrive,og det gav da lidt af de almindelige arter. De var særdeles sky,og jeg var ved at opgive,da det endelig lykkedes at kravle på skudhold af denne fine skovrandbørge
Jeg har nu heller ikke set påskekyllinger, men i går sad denne lille fyr på mit vindue, og da jeg gik udenfor for at se oversiden, var det en Tyveplettet Mariehøne, er det ikke det, den hedder?
Nu har jeg aldrig været særlig god til regning, så du har såmænd nok ret i, at den hedder Toogtyveplettet, jeg tager bare billeder af kræene, tak for korrektionen...
Ja, så er foråret helt sikkert kommet, når Aurora flyver!
Her fra mit ophold i Asserbo. Lille Skovmyre, Formica polyctena malker Fyrre-Bladlus, Cinara pini på Skov-Fyr, Pinus sylvestris. Asserbo Plantage d. 19 april 2014. Lille Skovmyre er kendt for at bygge kæmpetuer i Nåleskove med Gran og Fyr.
Jeg har renset tagrender i to dage, og efter tagrenderiet i eftermiddags gav jeg mig selv en tur i omegnen, men de små bisser var ikke til at komme tæt på, for det første skulle jeg forcere en meget stejl vold og ikke falde over liggende brombærgrene på vejen op til, hvor de sad, og for det andet var de ofte fløjet videre, når jeg endelig nåede der op, men lidt blev det da til.
Ned ad volden var det endnu sværere ikke at skvatte, så det foregik meget forsigtigt, så ikke kameraet kom til skade...
Jeg så også et par Auroraer langs kirkegården ved Brøndbyøster Kirke, og den, jeg har på billedet her, var meget lille, men ikke mindre køn end de sædvanlige!
Dernæst så jeg også en Skovrandøje langs volden, det har jeg aldrig set før dér, så det var en bonus, men den var også utilnærmelig, og når den fløj op, var den ikke så nem som Auroraerne at følge, men her er den!
Det syn ville jeg gerne opleve , men jeg er bange for, at det misser for mig i år, fordi jeg ikke er i nærheden af min sædvanlige Aurora-lokalitet. Men tak for at få lov til at genopleve det her!
Fine skud! Idag var jeg en tur på nordsiden af Åbenrå fjord,for at sen en Silkehejre,som var meldt ud på DOFbasen nogle dage. Det lykkedes at finde den på stranden,hvor den rastede. Det blev kun til et dokufoto,for man skulle jo nødig skræmme den væk.
Egentlig skulle jeg til Læsø idag,men sønnikke skal med og han blev syg Det går fremad så vi skulle gerne køre tirsdag,så der er tavshed herfra i en del dage Godt sommerhuset er til rådighed i nogen tid,så vi bare kan strække lidt
Zebraedderkopperne havde jeg megen fornøjelse af for år tilbage. Hjemme havde vi et drivhus med et lille havehus foran. Der var som regel altid Zebraedderkopper, som patruljerede. Jeg morede mig med at slå en flue bevidstløs og lægge den på et sted, hvor der var god chance for, at den blev opdaget. Når en edderkop kom og fik øje på fluen, stivnede den i nogle sekunder, hvorefter den med et spring kastede sig over fluen.
I dag tog jeg igen på en lille ekskursion i omegnen efter Aurora, henne langs kirkegården står der mange, mange Løgkarse, men jeg så ikke én Aurora i dem, sidste år fløj de i mængder på det sted!
Så gik jeg tilbage og hjem til min egen vold, hvor jeg vidste de fløj, selv om de var noget utilgængelige, og efter nogen søgen var der en dame, der gerne vile sidde stille i Løgkarsen og andre blomster med efterfølgende tilnærmelser fra de patruljerende herrer som bivirkning, idet hun afviste samtlige friere...
Så her er hun i flere situationer, og når jeg nu ikke kom til skade ved at stalke hende op og nedad volden, så var hun absolut et besøg på volden værd.
Det kan mine Aurora-oplevelser ikke måle sig med - i dag så jeg kun en enkelt han, der havde forvildet sig ind i haven, men havde for travlt til at sætte sig.