Jeg vil også gemme mine, selv om jeg ellers aldrig gemmer skrald, men de var nu så søde, og man kan jo altid håbe på bedre skud af dem!
Men nu kom jeg jo tilfældigvis om på en ny side, og så mangler der et billede i toppen, så I får lige en nuser fyr fra den 13. december, den har muligvis set mig inde bag ruden, for den ser da lidt småkæk ud, ikke?
Mine fugle i haven er lidt ustabile. Der kan næsten være hele dage, hvor jeg slet ikke ser en eneste, og så nu i dag, hvor der jo da i hvert fald ikke har været koldt, har Blåmejserne bare fløjet i fast rutefart til foderautomaterne.
Trænger den lille på billedet ikke til at blive vasket i ansigtet - eller er det vinduesruden, der godt kunne trænge?
Jeg vil lige benytte tiden til at ønske jer alle en rigtig god jul og et godt nytår; jeg ved nemlig ikke, hvor meget jeg når i morgen!
I får som julehilsen en Violet ildfugl fra den sidste dag på Mols i 2014, og det er samtidig en reminder om, at vi (også i år) gik i stå, da vi lagde Molsbilleder på, men vi kan nå det mellem jul og nytår, hvis vi er opmærksomme på, at vi bør - og vi skulle nødig nå til Mols 2015 uden at have færdiggjort 2014!
Jamen tak for det! Og jeg ønsker også alt det samme for jer! At vi mødes i Mols bjerge, er jo en selvfølge Ved ikke om jeg har nogle billeder fra Mols 2014,som jeg ikke har sendt,det kigger vi på Og lad så være med at foræde jer
Nu må vi jo se, om det lykkes at få tid til at bearbejde nogle af sommerens billeder, når vi nu i de lange vinteraftener sidder inde i en god varme, mens fygesneen lukker veje og stier derude.
Så kom der endelig lidt mere lys over landet, så jeg har hygget mig lidt med alle mine pensionærer i dag. Her er en af dem i julemandens farver. Det hvide skæg mangler dog, men lidt snefnug på struben kan vel også gøre det.
Jeg vil også ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.
Så oprandt endelig dagen, hvor jeg kunne eksperimentere lidt med det lille Olympuskamera og iskrystaller, så det forsøgte jeg.
Jeg savner dog, at kameraet kan holde baggrunden uskarp og kun koncentrere sig om af stacke motivet, hvis det er det, man efterstræber, og det gør jeg på en måde, jeg ville i hvert fald gerne have valget!
De små istræer er små bitte græsstrå, der står under vand (hvis det ellers er flydende og ikke stift som her )!
Men det lange billede af iskrystallerne på et blad i modlys (som i øvrigt bør trykkes op i stort, billedet altså), er taget med Nikon-kameraet (det ser sgu kedeligt ud i tråden og illustrerer tydeligt, hvorfor jeg ikke kan lide, at billeder bliver bedre af at blive trykket op, men vises så dårligt uden at blive det)...
Der er vel ingen, der har lovet, at det ligefrem skulle være nemt! Men det er da en imponerende lilleverden, man får indblik i og med de rigtige temperaturforhold og snefnug skal man nok rigtig kunne se krystalstrukturen - så lad os bare får lidt sne!
At få en sløret baggrund er jo også et spørgsmål om at placere fokusplanet, allerede når man komponerer billedet. Det kan være svært at komme helt ned, så man kan få den rigtige sigteretning til motivet, men den lille Olympus kan jo fjernbetjenes via iFonen, og så kan man meget bedre få den rigtige vinkel til motivet, men det kræver en del eksperimenter!
Ja, men det var stort set umuligt at komme tættere på, jeg lå på maven lige foran strået (ganske få centimeter) med kameraet helt nede ved jorden, og jeg ville gerne have så mange stritkrystaller som muligt skarpe, og det kan man (jeg kan i hvert fald ikke) ikke uden at bruge stakningen...
Og jeg ville også gerne bruge modlyset til at skabe en stemning!
Måske har den en lille loppe, den prøver at få til at falde af?
Ja, men det er også taget med det store kamera med makro, og så er der mørkt bag det lodrette blad; jeg kan godt lide, at baggrunden er sløret, det får vel egentlig også hovedmotivet til at se lidt skarpere ud?
Det lille kamera er mere legetøj, jeg er kommet i tvivl om, hvorvidt man kan få baggrunden uskarp, når man laver dugbilleder, f.eks. på et edderkopppespind, men det skal prøves, når det er tåget.
Der må baggrunden i hvert fald ikke være lige så skarp som dråberne, så tror jeg ikke, det vil fungere!
Ja, man kan godt ændre blænden, der er A- og P- valg, men jeg ved ikke, hvad man kan vælge, hvis man vil bruge mikroskop eller stakning, og jeg kan ikke prøve nu, for det ligger til opladning, men jeg vil prøve dit forslag, hvis det er muligt.
Hvis jeg vælger 10, 20 eller 30 billeder af motivet (til stakning), og kameraet samler dem automatisk bagefter, så bliver det samlede billede ikke mere end 8 MP, men hvis jeg vælger et enkelt billede, kan de blive 16 MP store, så der kan være andre begrænsninger!
Nu har jeg lige kigget lidt i den, og der står ikke meget om brug af kameraet; selv om det er en bog på 178 sider, så er kun side 38-44 forbeholdt dansksprogede, og det er kun P-valg, der er omtalt i forbindelse med optagelse!
Nå ja, jeg har også en manual, Kristian har sendt mig, men den er på 118 sider, så det er kun godnatlæsning, hvis man printer det ud.
Umiddelbart vil jeg tro, at jeg ikke kan vælge blænde, når jeg stakfotograferer, det er ikke nævnt...
Uden at have konsulteret manualen mener jeg at have konstateret, at de automatiske stakningsbilleder altid og kun består af 10 billeder. Muligheden for 20 eller 30 gælder fokus-bracketing, hvor den tager det pågældende antal billeder med fokus en smule forskudt fra billede til billede, men de kommer alle til at ligge som enkeltbilleder, de stakkes ikke til ét.
Køge kommune har for mange år siden ofret en mindre formue på at plante Røn langs alle større veje i kommunen. I dag er det et slaraffenland for sjaggerne og mange andre drosselfugle.
Jeg har ikke været ude med kameraet i dag, men du har da fået et par søde dyr med hjem!
Tænk hvis fuglene havde tænder, så ville de enten elske eller hade de bær, de inhalerer - men sådan et rønnebær fylder selvfølgelig godt i maven, uanset hvordan det smager.
Nåede du at komme til dyrlæge med kræet, eller blev den kvalt i rønnebærret?
Det solskin kunne jeg godt have brugt, da jeg var ved at eksperimentere med fjernstyring af kameraet i nærheden af foderautomaten. Lyset falder smukt på begge billeder!
Sidst på eftermiddagen satte jeg den lille Olympus på stativ og anbragte den i nærheden af foderautomaten. Så kunne jeg indefra fjernstyre via ifonen. Man kan se billedet på telefonen og ændre kameraindstillingerne med fokus, zoom mm. Desværre kan man jo altså ikke dreje kameraet - det peger i den retning, som man har anbragt det i, men teknikken giver da nogle muligheder.
Der var Musvit, Blåmejse, Sortmejse og Grønirisk ved automaten, og så ryddes der op på jorden af Bogfinke, Rødhals, Grå-/Skovspurv og Solsort. De sidste er svære at fange i nærbilleder, fordi de altid sætter sig en andet sted end der, hvor man har rettet kameraet hen.
Men det havde været rart med solskin, så ISO kunne være holdt nede, og så der kunne komme lidt mere kontrast og skarphed. Men teknikken er spændende at arbejde med.
Ja, jeg har en idé om, at jeg ikke køber nyt spejlrefleks, før det er født med 1) fjernstyring, 2) GPS og 3) stacking. Det findes jo i dag i små kameraer (som fx den lille Olympus), så burde det også kunne pakkes ned i et SLR.
I øvrigt var jeg i formiddags ude for at jage nærbilleder af is/sne. Snefnug var der nu ikke noget af, så det blev kun lidt iskrystaller, der var vokset frem i nattens løb. De lignede til forveksling de Schwartzske ovenfor.
Ups! Havde været væk så længe at jeg måtte søge om medlemsskab igen Men jeg blev sørme godkendt til Naturnettet (som I jo kan se) Det er sgiseme fine sager I disker op med Her har heller ikke været sne,og ingen billeder er taget Kuns børnebørn Altså billeder af dem
Også godt nytår herfra Ja, pludselig er det juni,og så myldrer vi til Mols Idag "legede" jeg med en Rå der nød solen. Afstand små 200m. Der var god tid,så jeg ville prøve presse det sidste ud af udstyret