Ja, nu falmer skoven,men der er stadig liv derude I weekenden kom min båd på land,og så har jeg jo gået og gjort den klar til vinteren. Imens kigger jeg jo lidt rundt,og det er da blevet til Citronsommerfugl,Lille ildfugl,nogle påfugle og en enkelt mosaikbørge! Og kameraet ligger som regel inden for rækkevidde
Det er dog fantastisk, som du kan blive ved. Her er der ikke skyggen af sommerfugle. Jeg hører måske enkelte fugle i ny og næ, og ellers er der kun rotterne ved åen, der engang imellem bryder ensformigheden.
Jamen,jeg bekagler så Men de kommer altså bare flyvendes helt af sig selv Og så ka je alså ik la vær å kig Men hvis jeg sender den ubeskåret,er den da ikke så iøjnefaldende
Velbekomme, du har nok selv fundet dem siden de ikke var med i den første udsendelse, men lad os håbe, de kommer med i et af de næste programmer, det er nu sjovere at se det i en god billedkvalitet...
Vi har brugt den regel siden Regner var aktiv - og jo altså også imens, han rettede tit og ofte i sine (ofte ret morsomme) fejltastninger, og det afstedkom alskens kommentarer, det må du da kunne huske...
Stavefejl/tastefejl, det skelner vi ikke imellem, vi slår hårdt ned på den slags, og når Regner ikke er her til at tage imod, går det ud over os, der er tilbage!
Og det er rigtig godt - jeg plejer at have en død periode, når sommerfuglesæsonen dør, så skal jeg lige have motivationen tilbage i kroppen, før jeg får skudt noget...
Ja, denne mellemperiode fra sommerfugle til vinterfugle, hvor vi fodrer, er altid noget stille. Men så kom jeg til at tænke på, at nu er vi jo ca. 4 måneder efter Sankthans, men kun 2 fra vintersolhverv. Det betyder, at vi kun har årets 4 mørkeste måneder foran os, mens de 8 er lysere end det, vi har nu. Det er da ikke så slemt!
Ellers var det en travl solskinsdag i haven. Den varslede nattefrost bevirkede, at jeg gik i gang med at vinterdække Gunneraen. Det er meget tidligt, men hvis bladene får den mindste frost, visner de, og dem kan jeg ikke undvære til vinterdækningen.
Desværre kunne billedet ikke blive ret stort, så det kan være svært at se forløbet, men på billede to, hvor bladene er skåret væk, kan man måske ane de skud, hvor næste års blade kommer. De skal beskyttes mod frosten, så først lægger jeg en masse småblade fra træerne over for til sidst at dække med de afskårne Gunnera-blade.
Problemet med tidlig vinterdækning er, at det så kan knibe med, at træerne har smidt blade nok. Allersomsidst lægger jeg net hen over, så de store blade holdes på plads, for at de ikke skal blæse af i vinterens løb.
GÆTTEKONKURRENCE! Her er lidt af dagens udbytte! De ligger i køkkenvasken,og jeg havde kun min 100mm makro til rådighed,så det var lidt svært at få det hele med Jeg indrømmer at man skal have et ret godt kendskab til fisk,for at artsbestemmeMen altså: Hvor mange arter ser du?
Idag var jeg ved Gråsten slot,og der er nogle søer/damme omkring. Der var en hel del guldsmede,men jeg havde absolut ikke lyst at "skyde" på dem Men der var da sjove ænder,selvom de var ret langt væk. Ses i større
Sad lige og kiggede den sidste tids billeder igennem,for at slette de dårligste. Fandt dette i serien af glenter. Det er vist en smule bedre end det I fik sidste gang
Pu-ha,der er mange der har problemer idag, både med huse,campingvogne,både osv På første billede ses en væltet båd,samme sted som min ligger. Men min har det godt På næste billede ses resultatet af sløseri! Manglende forståelse af det vigtigt i,at passe sine fortøjninger,når det bliver lavvande
Der har da været noget sus i skørterne under de sydlige himmelstrøg med 54 m/sek. ved Kegnæs - fy for den! Her hos os skete der ikke det helt store, men det var fælt nok, da det toppede. Mens det var værst, så jeg en lille flok svaner - 7 stk. - der kom flyvende og blev kastet hid og did i luften. Formationsflyvning kunne det ikke blive til, men de formåede dog at holde sig sådan nogenlunde i nærheden af hinanden, mens de forsøgte at flyve i en eller anden retning - det blev dog vistnok mest til en eller anden anden retning.
Så lige at der står "5 dage siden" ved sidste indlæg, så et eller andet måtte jeg jo finde på Under en lille køretur sidst på eftermiddagen,i mørkt møgvejr,kom der pludselig en solstråle fra den lave sol,og oplyste denne skorsten og røgsøjle.Som vist er mest damp
Nu er det snart ved tiden, hvor jeg begynder at vinterfodre fuglene her i haven, så forhåbentlig kan der da blive lidt at fotografere, for den seneste tid har det da været jammerligt med motiverne. Ikke engang en rotte ved åen er det blevet til, fordi vandstanden i åen for tiden er ret høj, så deres sædvanlige stier er sat under vand.
Jeg har lige været ude i omegnen for at lede efter motiver, men der var ikke andet end svampe, måske kommer der en på her senere, for jeg har ikke tømt kameraet...
Her er mine svampe sp., jeg ved ikke, hvad det er for nogle, men den enlige med det brune hoved og små prikker på er da ganske charmerende, sådan en har jeg vist aldrig set før...
Der er brugt blitz til de to små damebryster, ellers er det sollyset, der lyser på de andre!
Flotte svampebilleder Særlig det sidste er skønt Har en stor svampebog,men der er ingen af dine svampe,jeg tør sætte navn på. De forandrer sig for meget,til at et enkelt billede i en bog er nok.
Ja, det kunne jeg forestille mig, fordi de ligner et par bryster!
Jeg har vist før taget billeder af nr. 2, så dem kunne jeg godt finde navn på et sted i gemmerne, men det kan være lige meget, for de er jo ikke sommerfugle, vel?
Jeg gik bare ud for at kunne levere lidt billeder hertil, så du ikke skulle føle dig alene på skansen...
Det er temmelig mange for mange år siden, jeg har kunnet identificere svampe. Jeg kan ikke huske navnene - nogen af dem kan jeg ikke engang genkende, når jeg ser dem.
Men svampene på billederne kan for mig at se ligne noget i retning af (med alle tænkelige forbehold):
1. Knippe-Svovlhat 2. En Huesvamp af en slags 3. Samme som 2? 4. Det kan jeg heller ikke sige noget fornuftigt om, måske Parasolhat eller Skælhat eller et eller andet andet - mon jeg så ikke er dækket ind?
Nåh, du kan da huske noget fra din svampefortid, og resten gemmer sig nok et sted inde i de små grå...
Mange tak for forslagene, dog er nr. 3 i hvert fald ikke mage til nr. 2, for den er bitte lille, noget mindre end et fingerbøl, og den er solitær, hvor huerne stod i store klynger flere steder.
Så fik jeg spætten på besøg igen efter 2½ år, men det er ikke den samme, for denne har et helt perfekt næb, og denne gang er det vist en hun, for den har ikke en rød nakkeplet, så vidt jeg kan se på de andre billeder.
Den kom først to gange, hvor jeg enten opdagede den for sent, eller ikke havde kameraet klar, men så kom den for tredie gang, og så var jeg klar til besøget i restauranten!
Nu håber jeg bare, den vil komme igen det næste lange stykke tid, og især håber jeg den sætter sig på lærkestammen i særdeles smukt lys, så det ikke kun er et trådbillede, I får...
Ja, når jeg ser fugle i madkassen, så er det altid termo, den blev jo forskrækket de to første gange, fordi den så mig gennem ruden, og det tror jeg egentlig også, den gør her, men da bevægede jeg mig næsten ikke...
Ved det ikke,men al den tid jeg holdt øje med den,flagrede det efter den. Den fouagerede fint,så det skal nok forsvinde på et tidspunkt. Her er et lidt sjovere billede. Den ser lidt bøs ud
Desværre tog det lidt til inden sommerbørgen blev flyttet. Kommer lige fra Skanderborg Denne måler (er det vist) blev fotograferet for et par dage siden på en afstand af ca.10m i en mørk underskov. Også på næste billede,der er taget idag,må mit nye og mere lysstærke "rør" give fortabt. Stæren er fotograferet med kameraets højeste ISO og langsom lukker. Men når man har ca. 60km til nærmeste vandstær skulle det jo prøves
Og jeg synes, det er svært at se mønstret på din måler, for billedet er ret mørkt, men jeg tror, det er en Stor frostmåler (Erannis defoliaria), selv om jeg også var forbi Gul efterårsmåler!
Jeg har også været på Vandstærjagt i dag, men jeg så ikke nogen. Den er ellers set i åen her for nogle dage siden, men det kan jo blot være en, der er mellemlandet. Til gengæld så jeg en Isfugl, men den fløj op et godt stykke foran mig og piskede af sted. Da det desuden var i modlys, forsøgte jeg ikke engang at tage billeder af den.
Ja, man får helt lyst til en gang rafting Vest for Haderslev,er der et gl. vandkaftanlæg,hvor der ofte kan ses både isfugl,bjergvipstjert og vandstær. Idag lå området desværre under en sort dyne kl.1500,da jeg kørte hjemad,så jeg var der kuns få minutter. Det er ellers et fantastisk smukt sted
Så må man jo bruge tiden til planlægning Jeg er allerede rundt i det meste af landet i min båd,men næste udflugt med "røret", er til Gråstenskovene efter denne Og måske isfugl og bjergvipstjert.
Her i begyndelsen af fodringstiden er der en halv snes fuglearter, som er faste gæster i haven. I de senere år synes jeg, at disse hurtige fyre er tiltaget ganske voldsomt i antal.
I øvrigt så jeg i foråret et sted ved åen, hvor de var meget travlt optaget af at lave et redehul i et stort lindetræ. Det træ bukkede under i stormen for nogle uger siden og ligger nu væltet hen over åen.
Nej, for der er faktisk en meget fin gren ud over åen, som jeg har fin udsigt til for enden af haven, men stedet nedenunder må åbenbart ikke være ideelt fiskevand, for jeg har aldrig set nogen sidde der.
Så,nu har jeg nogle vigtige spørgsmål til eksperterne! Jeg overvejer at købe et Canon 600D som jo har Full HD (hedder det vist) Selvom I ikke har Canon,som jo lige netop er tålt her på siden, kan det jo være at I har lidt kendskab til denne teknik?
Skal der feks. mere lys til,hvis jeg filmer fouagerende fugle med mit "rør", end der skal til alm foto? Jeg aner ikke en dyt om det,så vil gerne høre om der er forskelle,eller ting jeg skal tage højde for?