Så må vi håbe på, at der snart kommer lidt frost, - og lidt mere lys over landet.
Ja Blåmejser er taknemmelige modeller, hvis de da ellers vil sidde stille bare et enkelt sekund.
71 Nilgæs er næsten frås. Man er lige ved at blive helt i hovedet, af den overflod, som du disker op med. Er det på Als du finder dem, eller må du længere væk?
Vinterdækkene skal på i morgen,og lys har der været en smule af idag. Nej, gæssene er fra et sted mellem Åbenrå og Tinglev,og det lader til at de samles i dette område hver vinter. Der er en masse gamle og nye grusgrave,og rundt om er der marker,så de har mad og drikke hele vinteren
Så jeg tog på en lille skovtur i omegnen for at se efter svampe; der var nu ikke den store variation eller mængde, men der var da lidt at kigge på.
Disse små mikroskopiske svampe"stubbe" havde bitte små dråber på sig, som jeg ikke kunne se med det blotte øje, men jeg havde heldigvis det lille kamera med, så jeg kunne komme helt tæt på.
Det andet billede af svampen er kun med for at illustrere, hvor små de var, det er den flok helt til venstre, nærbilledet er af, og den blå-hvide er en kundevognspolet, er de ikke på størrelse med en 10'er?
Og så var der en flot træstub, der havde fine savmærker, og det sås rigtig tydeligt, fordi solen stod perfekt til denne visning.
Og så mødte jeg en dame med en af de hunde, der har et blåt og et brunt øje, og den kunne åbenbart en hel masse, men hun viste mig kun denne tiggestilling udover siddebilledet - og undskyldte, at den var beskidt efter at have været i skoven!
Jeg tror, du har ret i, at det er Grenet stødsvamp; jeg har engang for år tilbage fotograferet sådan en, og tanken strejfede mig da også, at det var den, men jeg undersøger aldrig, hvad de hedder, så tak for identifikationen!
Den er god nok. Baggrunden er en flere hundrede meter bred lysning med vissent græs og anden lav tør vegetation, som solen skinner ned på. På LCD skærmen bag på kameraer er der den samme gule farve. Hvidbalancen er 5150 Kelvin.
Da jeg i morges var på vej til arbejde, så jeg et fænomen - en solsøjle - som jeg har oplevet nogle gange tidligere, men der er år imellem. Og kun en enkelt gang har jeg oplevet det flottere end i dag. Jeg måtte køre ind til siden og fatte kameraet i forsøget på at fastholde situationen. Det er nu temmelig svært, for det direkte kig mod solopgangen og de dybe skygger i omgivelserne er pr. definition et meget vanskeligt motiv at håndtere. Dette er nok det bedste fra i dag, men det yder slet ikke fænomenet fuld retfærdighed.
Ja, beskrivelsen af skovskaden,passer med min erfaring. Den er tung at danse med Da jeg lider skrækkeligt af misundelse må jeg også betegne den som værende skrækkelig
Det er meget sjældent, at sådan en kommer forbi i lærken udenfor (og sidder fint på grenen), men selv om jeg har en rude imellem den og mig, så ser den mig sgu alligevel, og når jeg bukker mig ned efter kameraet på gulvet, så er den væk, når jeg kommer op igen - det dumme kræ kunne godt give mig en lille chance for et billede!
De er ikke nemme at komme på skudhold af. Hvis man kan se dem, kan de som regel også se én ... og så skal man være rap på fingrene, hvis man skal nå at få et brugbart billede.
Var en tur i Esbjerg idag,til lidt julehalløj i en institution. Det lykkedes mig at liste af,en halv times tid,hvor jeg kørte hen til nordsiden af havnen Der var vist lidt ebbe,og langt ude havde ca 300 Rødben travlt med at fouagere. Det er altid skønt at se vadere Tyrk
Har lige været gennem mine bøger,men nogen egentlig forklaring kunne jeg ikke finde Der er dog også andre mystiske navne inden for ornitologien,feks.Gulspurv,Rødhals,Sortand og Blishøne!
Der sker ikke vildt meget for tiden - i hvert fald ikke fotomæssigt. De fleste dage har været grå og triste, så man slet ikke har følt trang til at lufte kameraet. I dag skinner solen imidlertid, så jeg tog i det mindste kameraet med, da jeg lidt før middag gik ud på værkstedet.
På et tidspunkt så jeg ud af øjenkrogen noget bevæge sig oppe i træerne lige på den anden side åen. Jeg kiggede op og så et Egern. Jeg skyndte mig ud og ned for enden af haven, og Egernet havde åbenbart fået samme idé, for det kravlede på grenene over åen og op i den Ahorn, jeg stod lige ved siden af. Nu er sådan et dyr temmelig rastløst, så jeg kunne slet ikke få det i fokus, før det var videre over i nogle små grantræer ved siden af. Jeg skyndte mig videre for at være i stilling ved et birketræ, der står næst efter, og da lykkedes det. Egernet skulle lige sidde i nogle sekunder for at få pusten, og det gav mig chancen for at få et par febrilske skud - før dets udflugt langs åen gik videre ind i nabohaven.
Ja, det kan du nok have ret i, for det kan virke som et låg, men så skal jeg nok klone mig ud af det, for hvis det laves some en beskæring i billedet, kommer der til at mangle luft i toppen af billedet.
Det er vel ikke billedets reelle størrelse, eller er det?
Du kan vel beskære lidt ved nummeren og tilføje lidt foran, det behøver da ikke være et rektangel-proportioneret billede, og ellers kunne du da "vertikalisere" det i stedet for?
Nå, ikke flere gode ideer, du ved jo, hvad du har at gøre med af billedstørrelse...
Skønne,skønne billeder! Jeg synes faktisk at autografgrenen gir "et eller andet" Den kan godt skæres væk,hvis der også skæres en cm. af billedets venstre side. Men fint som det er!
Mit fotografiske virke,har været ringe den senere tid,men idag var jeg da ude. På en afstand af nøjagtig 560m, sad denne Havørn,og jeg MÅTTE have noget med hjem
Et fint billede af egernet, som man kun kan ønske tillykke med. Så det gør jeg hermed.
Der er et eller andet med ham hr. Mejse fra det sønderjyske. Han kan hele tiden diske op med arter, som jeg kun kende fra en bog. Og nu på en afstand på 560m. Sig mig, hvor mange tusinde mm er din tele på?
Mejsens langdistancebilleder har jeg for længst opgivet at hamle op med. Jeg måtte nøjes med sølle 8 meter til egernet.
Det med beskæring er noget svært noget. Jeg vælger skærekassen rent intuitivt - når jeg synes, der på en eller anden måde er harmoni i billedet, beskærer jeg. Det er ikke resultatet at sindrige udregninger, så eksperter ville sikkert kunne komme med mange begrundede indvendinger.
Her har jeg forsøgt med forskellige dimensioner på samme billede, først originalformatet ubeskåret.
Vi kunne starte med en underskriftindsamling og aflevere den til Webmaster, måske sker der ikke en skid, men det gør der jo heller ikke, hvis vi ikke gør noget...
Når der endelig er lys nok, har jeg flere gange forsøgt mig med at få lidt action med i billedet. Det er ikke nogen nem disciplin og som regel lykkes det heller ikke. Her er mit bedste bud til dato. Det er fra ude i haven og der er Max 1 sek. imellem de to billeder af samme fugl. Afstanden er på ca. 18 meter. (Alt for stor afstand)
Ikke noget præmiefoto, men så kan det jo kun gå fremad.
Nej, det er hverken søde eller sure kirsebær, men paradisæbler. Der har siddet mange tusinde på træet, men drosselfuglene er helt pjattede med dem, så nu er der kun de bær tilbage som sidder på de yderste tynde grene.
Det er ikke nemt at fange fugle i flugten, men her står kroppen (og øjnene) flot skarpt i det fine lys. Action er der da i hvert fald masser af, fordi man tydeligt fornemmer vingebevægelserne.
Nå, jeg har ikke nogle udendørsbilleder at divertere med, så I må nøjes med nogle af de indendørs glæder.
Jeg har nogle orkideer, som blomstrer lige nu, den lille lilla har ikke blomstret i mange, mange år, da den ikke havde en stængel til formålet, men nu er den i gang igen!
Den hvide med de lilla pletter blomstrer heftigt for anden gang i løbet af sommeren, den er temmelig flot og har mange blomster.
Og så har jeg for ca. 14 dage siden købt en bolchestribet Amaryllis, fordi jeg ikke kunne lade være, den havde to små stængler, som nu opfører sig helt overdådigt og er vokset sig høje med dertil hørende flotte blomster!
Jeg har kun én gang tidligere haft en Amaryllis, og den fik aldrig nogensinde en eneste blomst, så der er fremskridt at spore, og noget skal man jo tage billeder af!
Fine blomster i december. Det er nu ikke så tosset endda.
Er der ikke lige en, som kan give mig opskriften på, hvordan I lægger en hel stribe billeder ind på en gang, som nu her blomsterne og før med Kristians egern.
Tak Knud, nej det er det ikke, der er gråt nok udenfor....
Jo da, du går i "edit", som om du ville rette i teksten, men så bliver du bare ved med at lægge et nyt billede på; du skal dog lige "gemme" mellem hvert billede!
Altså,har ikke købt slik endnu Jeg kan jo ikke styre mig Men jeg har lige spist to klejner Og så har jeg lige været i værelset for at træne. Man må jo holde sig i form til næste sæson
Jamen,så er det jo snart slut med 2014,og vi kører stadig på efterårstråden Der er jo noget møgvejr indimellem,men idag havde vi da lidt sol hernede. En flok bjergænder har holdt til et stykke ud for kysten i en uges tid,men enten har de været langt ude,eller det har været alt for mørkt,så idag kiggede jeg til dem igen De nød vist også vejret,og var kommet ind på rimelig skudafstand,knap 200m. Tyrk
Jeg fik meget fornemt besøg i morges af et par, jeg aldrig har set i mit liv før!
Og det var jo helt fantastisk, kan man synes, men desværre sad min nye 20 mm på kameraet, og jeg havde ingen mulighed for at nå at hente telen, så det var bare at skyde, mens de var der, og så fylder de jo ikke meget, de små!
Og jeg var egentlig heller ikke klar over, at de var to, før jeg fik nærkigget på displayet, så her er de først, som de så ud på billedet (beskåret kraftigt), og det er jo næsten som at lede efter Holger!
Dernæst har jeg skåret alt væk, så man bedre kan se, at det er Halemejser (for det vidste jeg jo ikke, mens de var her), det var egentlig kun for at finde ud af, hvad det var for en fugl, at jeg tog billeder af dem, men øv, øv, øv, øv, øv, øv og atter øv, at det ikke i det mindste var makroen, der sad på!
Så I må finde jer i den ringe kvalitet (Nærbilledet kan trykkes op i stort, selv om jeg ikke er ynder af kvaliteten af de sammenpressede billeder i tråden)...
Ja, det er også nogle af mine favoritter Dejlig oplevelse at have dem i haven. Nej, det er ikke muligt at se hvad der er han og hun,men der er to racer i DK,nemlig en sydlig og en nordlig. De nordlige har helt hvidt hoved,mens de sydlige har et flot,bredt og mørkt øjenbryn. Desværre er der også mange hybrider, idet de danner par på tværs af racerne. Det ser ud som "dine" er mest hvide,med en anelse svagt grums over øjet Altså nordlig med en sydlig forfader,der har været på besøg. Måske en bedste eller olde
Det var da så lidt Jeg har fundet to gamle billeder af de to racer. Det er nogle dårlige af de allerførste digitale billeder jeg lavede 2004 Først en nordlig og derefter en sydlig. Øjenstriben er lidt dårlig at se på det skrå billede,men det er kraftigt,og går helt om på ryggen.