Nå, der har 'bare' været knas med webhotellet... jeg var bange for, at webmaster var begyndt at luge ud blandt brugerne, og at flasken blandt andre havde peget på mig
Jeg har ikke set sommerfugle i umindelige tider, så her kommer i stedet en frisk Spurvehøg susende fra Falsterbo - vist nok oven i købet en fruemodel.
Fint dyr, jeg har heller ikke set sommerfugle i umindelige tider, så jeg købte tre trøstekager - jumbosnegle, de er hver på størrelse med en spisetallerken!
Næ, det var meget værre, One.com har haft store problemer i flere dage, de har rettet flere milliarder filer, så vi nu igen kan gå i luften!
Iøvrigt har jeg tilføjet en ny fisk til min artsliste idag. En Sortvels som er fanget hernede af en erhvervsfisker jeg kender. Jeg havde ikke engang hørt om den
Nå, det var bare for at illustrere størrelsen, jeg har aldrig set så store snegle!
Mej jeg har stadig to tilbage, så hvis du kommer forbi i morgen, så vil jeg hjertens gerne servere den ene for dig til en kop mokka, jeg får dem da aldrig udryddet selv...
Jeg havde heller aldrig hørt om din lille sorte før nu! Men den er åbenbart ikke helt ualmindelig. På Nordsø Ocenariets hjemmeside står der i alt fald følgende let kryptiske forklaring: "En fisk, der ses forholdsvis sjældent, selvom den sandsynligvis er hyppigt forekommende"
Kirsten, dine snegle ser vældig indbydende ud, og min kone ville med garanti også falde for det gode tilbud
Jeg har efterårsferie i denne uge og overvejer endnu en tur hinsidan. Kan du anbefale Hovs Hallar? De lyder umiddelbart ret spændende, når man læser om dem på nettet, men jeg vil da foretrække en anbefaling fra en pålidelig person som dig. Du har jo stor erfaring udi det svenske landskab...
Sådan rent sprogligt kan man vel godt forsvare at kalde den smukke fugl øverst på denne side for en sommer-fugl. I hvert fald lader det da ikke til, at den gider være på disse breddegrader, før varmen igen indfinder sig.
Og vi kommer da godt rundt i dyreriget med den sorte hval og de tre dræbersnegle indimellem.
Hvis man nu kunne bilde folk ind, at den grønne dims på Svend O.s billede var noget andet end en grannål, kunne man vel næsten få folk til at tro, at det var skildpaddeæg.
Hold da helt kaje,hvor har der været supervejr idag Beholdt benene på jorden idag,og det gav (desværre)dette lille skovfirben,som tilsyneladende var gået i dvale.Den lå nemlig under en meget gammel træpæl som jeg kiggede under.Dyret rørte sig overhovedet ikke,så jeg skyndte mig at lægge pælen over igen.Lidt bark brækkede jeg også af en gammel stub,og det giver jo altid lidt bænkebørger
Langt ude i en rapsmark var der mange grågæs,og ved indgående eftersøgning med kikkert,fik jeg øje på to blisgæs. Dette billede ses i stor.
Nå, på et tidspunkt slap vandet åbenbart op, så der blev tid til lidt havearbejde. Og bagefter listede jeg rundt inde under træerne med kameraet. Lys var der ikke meget af, men til gengæld var der lidt efterårsstemning.
I går var det et helt fantastisk vejr med varme og høj sol, jeg var en tur ved søen, ikke alle fik dog fuldt udbytte af dagen.
På det andet billede står Skarven med udbredte vinger (hvorfor?), i baggrunden kan man ane, at der er en anden skarv, og på de to sidste billeder fangede et par mågelandinger min opmærksomhed...
Ang. de udbredte vinger,skulle det efter sigende,være fordi de tørrer sig. Deres fjerdragt er nemlig ikke vandtæt,som andre havfugle,svømmefugle osv. De bliver med ord smaskvåde når de fouagerer
Nu er det jo altså ikke, fordi vi plejer at lave reklame her i forum, men jeg kan nu alligevel ikke lade være at fortælle om et lille indkøb, som jeg gjorde i dag.
For et års tid siden købte jeg (for 20 kr.) en lille lommelygte med 9 diodelys, som jeg har været glad for. Den er fin, hvis man lige skal orientere sig i nattemørket. Forleden dag så jeg i ALDI, en LED-lommelygte, hvor der stod 1 W effekt. Det sagde mig nu ikke så meget, fordi jeg ikke havde specifikationer på den gamle. Men efter et par dages grundige overvejelser - man smider jo ikke uden videre 69,95 over skulderen! - besluttede jeg mig i dag for at købe dyret.
Da mørket faldt på, gik jeg udenfor for at prøve den af. Og jeg kunne da godt se, at den gav et ret koncentreret lys, som kunne række langt. Jeg tænkte straks på mulighederne ved uglefotografering om natten. Da der ikke lige var ugler i haven, rettede jeg lygten mod en plantekrukke ca. 10 m væk. Normalt ville jeg jo bruge blitz, men jeg forsøgte mig med at tage et billede alene ved lyset fra lygten. Det synes jeg lige, I skal se!
Billedet er jo ikke helt vildt fantastisk, men jeg er da selv lidt imponeret af, at man bare ved lyset af en lille diodelommelygte faktisk kan tage et nattebillede i farver af et motiv på 10 meters afstand.
Havde der været en ugle, havde man da kunnet se den på billedet!
Nej da, her har det været flot vejr hele dagen, i formiddags og lidt af eftermiddagen var jeg til Fotomesse i Forum, så billeder er det ikke blevet til, men jeg kan se, der stadig er små kræ derude!
Som den opmærksomme lytter vil have opdaget, var der for et par uger siden et sammenbrud hos vor internetudbyder, one.com. Det bevirkede, at Naturnettet ikke var tilgængeligt i et par dage. Samtidig - men måske uafhængigt heraf - opstod en programfejl, så Forumgalleriet blev sat ud af kraft. Denne fejl har ikke kunnet lokaliseres, så funktionen har ikke kunnet genoprettes.
Forumgalleriet fungerer på den måde, at alle de billeder, der bliver lagt ind på trådene her i forum, gemmes i galleriet. Hvert billede lagres i en mappe for den bruger, der har uploadet billedet. Billederne gemmes i kronologisk rækkefølge og helt uafhængigt af hvilken tråd, de lægges i.
Efter programfejlen er Forumgalleriet nu genetableret i en ændret programmering. Der er dog ikke gået billeder tabt, så det indeholder samtlige billeder, som de enkelte brugere har uploadet i trådene gennem årene. Billederne vises med de nyeste først.
Forumgalleriet kan vælges i menuen foroven på Startsiden.
Kig på det, det er faktisk meget morsomt at se, hvad hver enkelt har bidraget med af billeder i trådene i tidens løb!
Hr. Mejse, nu er det vist dig, der er frosset inde?
Her er et par pelikanunger fra ZOO - jeg kunne ikke komme langt nok væk, så de kunne få mere luft omkring sig, jeg var 5-6 meter fra dem helt op ad hegnet...
Ja, det er den fejl, der er skyld i, at Kristian har lavet et helt nyt Forumgalleri, og via Billedgallerier går det galt!
Du skal have en fane på din browser med Naturnettet, som det er nu, mangler du hele toppen, fordi du kun går på Naturnettet, når du modtager notifikationer - men hvis du har en fane med NN, kan du i toppen vælge alle links og dermed også Forumgalleriet...
Det skyldes sikkert, at du går direkte ind i forum uden at få toppen af hjemmesiden med. Hvis du vænnede dig til at gå ind via http://naturnettet.dk, ville du havne på forsiden.
Her kan Forumgalleriet vælges i menuen foroven: Startsiden.
I dag fik jeg besøg af en Skovskade, desværre kom den ikke til lærketræet og dermed madkassen, mens lyset var der, men hvis jeg nu fodrer godt de næste dage, kan det da være, jeg er mere heldig!
Mens solen var fremme, sad den lidt længere væk i et træ og så sød ud...
Mit egern kom også forbi, og det var så frækt, at det tømte småfuglenes automat i løbet af no time bare ved at hænge i benene og trække automaten til sig mellem hver mundfuld, men det fik Skovduen og Rødhalsen glæde af, for de gik bare nedenunder og labbede i sig!
Til sidst blev skaden dog jaget væk af to Husskader, der ikke syntes, den var velkommen i området!
Jo,når man kigger på sine billeder,er der jo mulighed for at "komme til"at give dem en omgang. Du har nok rystet lidt på hånden,da du sad med musen Men altså,skønne skønne billeder
Nej, jeg kan altså ikke lade være med at undres over - og beundre - billederne: Det er dog fantastisk, som dit lille egern kan akrobatere! Det lader da ikke til, at det er noget, den lige har opfundet nu, for så ville den da nok ikke udvise sådan en selvsikkerhed. Jeg har da aldrig set noget lignende!
Og så glemmer man næsten helt at ofre nærbillederne af Skovskaden den opmærksomhed, de fortjener. Det er dog ikke sædvanligt at komme så tæt på den sky fugl!
Ja, den virkede da også helt utrolig hjemmevant i grenen, og den blev ved med at gentage akrobatikken, indtil den næsten havde tømt indholdet fra automaten!
De to af Skovskaderne er tvangslysnet en del, jeg har stadig en del at lære med hensyn til teknikken, når jeg sætter indstillingerne i kameraet...
Her er et billede, hvor den omklamrer automaten - når den har fået fat i et frø, slipper den automaten og æder frøet, indtil den rækker derover igen og begynder forfra.
I får lige et helt nyt billede af den lille fyr, der stadig hænger derude (as we speak - som man siger ), og som den opmærksomme seer måske vil opdage, så har jeg været ude at fjerne den generende lærkekvist, som var i vejen for hovedet på billederne længere oppe i tråden...
Det er jo lige før, man kunne lave en gif ud af egernbillederne. Men kameraet kan jo altså også optage video - har du prøvet det? Der sker jo da tilsyneladende noget, når akrobaten er på besøg. Skovskaden derimod er nok mere egnet til almindelig termofotografering.
Idag var jeg ude efter "pipper",og et par langskud blev det til,med den lille 75-300mm. Nu er søer og fjorde ved at fyldes op med vintergæster. Første billede kan ses i stort,og næste er et par knarænder som svømmede i kanten af flokken
Det tænkte jeg også på forleden dag, at når nu søer og den slags vådområder fryser til, og noget af vandet bliver "stift", og det andet bliver skidekoldt, så må de stakkels kræ da have kuldeafvisende, polstrede fødder for ikke at få kolde tæer, om jeg så må sige?
Fjerene forstår jeg godt kan holde kulden ude, men tæerne?
Det skal du slet ikke bekymre dig om, de har nemlig indbygget varmeveksler i undersåtterne! Det kolde blod fra fødderne varmes op af det varme blod, der pumpes nedad. På den måde kommer der ikke koldt blod op i kroppen, men fødderne er heller ikke ret meget varmere end omgivelserne, hvorved varmetabet slet ikke bliver ret stort.
Da vi nu er ved kolde fugle,kan jeg da fortælle,at jeg så en Isfugl idag Sådan en har jeg nemlig ikke set i ca tre år. De uddøde næsten i de to hårde vintre. Tidligere havde jeg set isfugle hele otte steder på Als,så det var en vild dødelighed.De små smukke kræ,kan jo ikke fiske når alt det lave vand (fersk,salt og brakvand)er frosset til. Jeg bliver indimellem spurgt hvorfor en isfugl ikke kan klare kulden,men navnet kommer ikke fra is,men fra jern. Det er den blå farve som tyskerne synes ligner "eisen". Hvordan det er blevet oversat til is,ved jeg ikke
Det kunne da også være smukt at få et billede af en, men jeg skal nok ikke gøre mig forhåbninger om, at de kommer forbi og sætter sig på en gren i lærken i baghaven - nogensinde!
Her er en bjergvips og en isfugl i vinteromgivelser. Det er netop sådan et sted med lidt åbent vand(som dog ikke ses) Taget på lang afstand,så de skal ses i stor