Jamen,jeg er da noget af en kagegris, så den slags lyster kunne jeg sagtens få Min svigersøn stammer fra Rødovre,og vi har tit talt om at jeg skulle med,for hans far bor i stort hus der, og har masser af plads. Vender tilbage på den anden kanal i aften
Fin stereovirkning! Jeg kan ikke få det til at smelte sammen i klik-udgaven, fordi min skærm viser det så stort, at jeg ikke kan skele nok til, at det smelter sammen. Men det går fint i udgaven herover!
Men din skærm er da på samme størrelse som min, og jeg kan godt se begge billeder i tryk-udgaven, så skal du så ikke bare gå et skridt tilbage eller mere?
Eller du skal måske tættere på, og det er det, der er umuligt?
Jeg tør ikke sætte endelig navn på nogen af dem, så de er lige en tur forbi FN. Der er sikkert en person der, som kan klare det lille problem. - Eller hvad siger panelet her?
Der var sørme også 2 fine Admiraler, men de ville ikke sætte sig et sted, hvor det var muligt at komme til dem.
Den sidste ligner til forveksling en han af de Aeshna cyanea, som i sommerens løb myldrer frem af min beskedne havedam. Men mange arter af mosaikguldsmede ligner hinanden. Hedelibellerne kender jeg ikke meget til, men den ser da rød ud!
I går fløj der denne bandit rundt i køkkenet. Tofarvet Frømøl, Plodia interpunctella. Sundby, Amager d. 17 oktober 2014. Grej; Canon 6D, Canon MP-E 65 mm makro + Canon blitz og diodelys. ISO; 100. Lukketid; 1/180 sek. Blænde; F/16.0. Manuelt blitz på halv styrke. 2.5 x 1 forstørrelse kun lidt beskåret.
Det sværeste ved makrofotografering med blitz, det er at få det til at ligne dagslys optagelse. Du skal vinkle blitz i en meget skrå vinkel med softdisplav og hjælpelys som i dette tilfælde er en kraftig diodelampe med 5000K hvidbalance.
Tofarvet Frømøl er en Europæisk art som nu er udbredt over hele kloden. Det voksne møl er knap en centimeter langt. Forvingerne har en iøjnefaldende farvetegning, idet deres forreste tredjedel fra vingerod er lysegrå, mens den øvrige del af dem er kobberrød.
Larven er gulhvid med mørkebrunt hoved og er ca. 12-13 mm lang som udvokset. Det angriber fortrinsvis tørret frugt, nødder og mandler, men undertiden også korn og kornprodukter. Larverne kan desuden optræde som det, man populært kalder "orm" i chokolade.
Lars, helt generelt bryder jeg mig ikke om billeder taget med kunstigt lys. Det er ikke noget, jeg kan begrunde med saglige argumenter, kun mit personlige indtryk, når jeg ser billederne. Og det gælder både, når det anvendes til opblødning af hårde skygger og som eneste lyskilde. Dog kan man selvfølgelig ved brug med omtanke - fx lysets vinkel, flere lyskilder med forskellige styrke, opblødning/dæmpning af lyskilden - få noget, der ikke virker så grelt, men det er en svær kunst at mestre. Jeg accepterer selvfølgelig nødvendigheden af kunstlys, hvor det er forudsætningen for overhovedet at få et billede, men det er for mig at se en nødløsning. Jeg vil dog sige, at det billede, du viser, ikke er det værste, jeg har set, men jeg ville nok - evt. i efterbehandlingen - lysne skyggerne lidt og måske give det en anelse varmere farvetone.
Lars, det kan du ikke forlange en lørdag morgen, især ikke af en, der engang havde besøg af bæstet (og alle dens efterkommere) i over et år, og jeg forbeholder mig ret til at udtrykke min væmmelse over den og glemme lyssætningen...
Hej Kristian, du har ret i at farvetonen godt kunne være lidt varmere eller ikke, det er ens personlige valg. Ellers er jeg rimelig tilfreds med resultatet.
Hej Kirsten, du har ret i det er en uvelkommen gæst. Men når den nu er dukket op hos mig desværre, kunne jeg i det mindste fotograferede den, før jeg forsøger at udrydde den i mine korn og nødder.
Hej Kristian, det er i orden du ikke bryder dig om blitz & kunstlys, det er din personlige mening. Men det begrænser dig udi fotografiets kunst.
Lars, det er svært at forholde sig til din lyssætning af kræet, når man ikke selv mestrer denne kunst. Jeg prøver en gang imellem i felten, når det naturlige lys ikke er rækker, men det er hunde svært at præstere noget, som man også kan være bekendt at vise andre.
Men bortset fra det, så er det et fint billede du viser. Jeg er enig med Kristian i, at lyset nok er en anelse for koldt.
Jeg var en tur på Stevns klint ved Mandehoved i dag. Det er der, hvor Vandrefalken ynglede i sommer. Jeg gik ikke efter noget bestemt, var bare lidt nysgerrig efter at se hvad der rørte sig der for tiden.
Inger rovfugle lige nu, men til gengæld var der en kort strækning, hvor det vrimlede med Admiraler.
Der voksede nogle mirabel træer tæt ved P pladsen og der lå masser af halvrådne frugter under dem og det var lige guf for Admiralerne. Men det var svært at få nogle ordentlige skud, da mirabellerne ikke fylder meget nede i vegetationen. Og så var det noget fedtet stads at ligge på maven i. Jeg var vist ikke til pænt brug bag efter.
Knud, har du et nærbillede af firbenets hoved (eller kan du croppe tættere på), så man kan se antallet af hornplader fra næseboret og op mod øjet - Markfirben har 4, men Skovfirben kun 3.
Jeg var lige inde på fugleognatur for at se på tilsvarende billeder af Tofarvet Frømøl. De har alle rødstik efter blitzlyset. Der har jeg vænnet mig til at justere i histogrammet med pen funktion for at fjerne rødstik. Jeg synes ikke mit billede er for kold i farve, så der er vi ikke enig. Den sidder på en hvid flade som giver et neutral lys, så det vil jeg ikke rette på.
Lars, når underlaget er hvidt, så har du nok ret, lysets temperatur kan ikke være helt ved siden af.
Kristian, jeg havde lige skiftet til en 300mm tele, da der var en Fuglekonge, som vimsede rundt tæt ved mig. - Jeg fik den ikke.
Men så var firbenet der og det er kun en stor unge. Den bevægede sig længe igennem græsset, men sad så stille et ganske kort øjeblik på en sten inden den fortsatte. Jeg har nåede desværre kun dette ene billede af firbenet skudt med en 300mm.
25 år siden du sidst har været på klinten, - ja, så er det på høje tid.
Du er meget velkomme herover, så skal vi nok vise dig nogle af de perler som findes her rundt omkring. Lige fra Bøtø på Falster, Møns klint, gode områder lige her tæt ved og måske også en tur op til Melby Overdrev.
God aften/nat Jeg kendte ikke til det kendetegn på firbenene,som Kristian nævner,men jeg synes den er identisk (eller næsten) med de Skovfirben jeg fotograferer. Vedhæftede er dog et stort eksemplar.
Svend Oves ser tydeligt ud til at være et Skovfirben med de tre skæl mellem næse og øje. Selv om Knuds billede ikke er helt så tydeligt, kan man da vist godt identificere de skæl, der øverst på figuren vises af Markfirbenet.
Det ser fint nok ud , men øv at din skærm døde; jeg har ellers en udmærket og velfungerende skærm i overskud, du kunne have købt, hvis det var sket nogle dage senere...
Ja selvfølgelig! Det er nemlig en Aftenfalk ........ Jeg har også en fra søndag,nemlig en lille Thorshane der er skudt på lang afstand. Men jeg har stadig skærmproblemer,og vil gerne høre om billedet er for lyst?
Det er en voksen han som ikke er spor vanskabt eller syg. I går var det meget vådt i græsset, og når den dykker ned efter løbebiller, bliver den ret våd. Og kort tid efter jager den rundt efter tårnfalk for at stjæle en mus fra den. Det kan den ikke gøre hvis dens klør er deforme. Hvis dens fangstredskab (klør) var deforme vil den dø af sult.
Det var heller ikke en Kloge-Åge-bemærkning, det var et spørgsmål, og jeg synes bare, den så så pjusket ud, og den kløer sad mærkeligt, men det er måske på grund af grenens tykkelse...
Hej Kirsten skal du med i morgen tidligt, så skal du huske gummistøvler og cykel. Du skal bare cykle over Avedøvrebroen ud på Vestamager. hvis du overvejer det, kan du ringe til mig.
Øv, så var jeg igen smidt af og har ikke fået mails om alle de sidste mange indlæg om fuglefotografering.
Men det er nu ikke en betingelse, at man bevæger sig uden for døren, for at fotografere fugle. Man kan nøjes med at bevæge sig hen til vindueskarmen og så få billeder af denne lille Punkerfugl.
Jeg var en tur oppe på loftet og her så jeg den lille ugle som havde sat sig til rette, sikkert for at overvintre her. Jeg fik den til at kravle over på en finger og fik den på den måde med ned i stuen, hvor den så måtte agere model i vindueskarmen. Den blev selvfølgelig sat op på loftet igen.
jeg fyldte et 16 GB kort op med billeder af falken. Er stadig i færd med at finde de bedste skud. Dem som jeg viser er bare tilfældigt udvalgt fra serie.
Det er jo bare tamme dyr de har derovre! I Frøslev mose er der krondyr,og de har en flugtafstand på mindst 500m Men det er måske efter at der er kommet ulve
Jeg havde nær fået et chok her i eftermiddag. På min tur i naboskoven blev jeg pludselig overhalet af en Sørgekåbe og sådan en har jeg aldrig set her omkring før.
Den ser så fin gul ud i sømfeltet, at man næsten skulle tro, at den er nyklækket, og så er den vel næsten født i Danmark, hvis det er muligt med en anden generation?
Ja, jeg ved godt at jeg var ualmindelig heldig i dag. Men hvor kommer den fra? Her er godt nok et større område med birkeskov tæt ved, men nu har jeg i flere år travet området tyndt uden at se en eneste.
Lars skriver på sin side at den overvintre som voksen, så det er nok det milde vejr, som lokker den frem.
Dit heldige asen, og mon ikke alligevel den kommer fra birkeskoven?
Der er også flere år, hvor den ikke er så almindelig, det kommer i bølger, så du har da været heldig - og det er fine billeder af den, den ser ud til at have været medgørlig...
Det sker af og til, at jeg hører Fuglekonger, men det er sjældent, at jeg ser dem. Derfor er jeg ofte i tvivl om, om det nu også er dem eller en af de små mejser.
Af samme grund er det meget sjældent, at jeg gør forsøg på at fotografere dem. Skulle det ske, er de så rastløse, at det er vanskeligt overhovedet at få dem i søgeren.
Og hvis det alligevel lykkes, er de - som i dag - som oftest alt for langt væk og kun som en udtværet silhuet med en hvid, overskyet himmel som baggrund. Billedet kan højst tjene som bevis på korrekt ID af Fuglekonge (Regulus regulus).