Og en til når Frits kommer kommer her forbi - i går ved Holtug Kridtbrud så jeg denne Vandnymfe, jeg kan ikke finde sådan en nogen steder på nettet, men du kan garanteret hjælpe?
Har du i øvrigt et godt forslag til en god Guldsmede-/Vandnymfe-hjemmeside med gode billeder og mange arter?
Det kunne da være spændende,hvis det var sådan en fyr,for den er sjælden,og på F&N er den kun meldt fra Sønderjylland. Prøv at kigge på dem i Galleriet. Og der er som sædvanlig forskel på han og hun
Som du sikkert har set,er ét af billederne på F&N fra min hånd,og jeg synes godtnok at din ligner dem jeg ser men det er jo de små forskelle eksperterne ser Det er da spændende om du har importeret dem til djævleøen
Jeg glemte helt at vise jer de overflyvende svaner fra Bøtø, taget med makroen, det ene billede er med alle fem, det andet er to, der er plukket ud af sammenhængen fra et andet billede, kan det ses, om det er Sang- eller Knopsvaner?
Det er måske svært at se, for de er højt oppe og ikke taget med en gedigen tele...
Tjae,hannens knop bliver vistnok større med alderen,og den skulle være størst i yngletiden,så der kan måske være hanner også Men jeg er ikke ekspert i svaner,så tag det kun som en ledetråd
Den sidste kommentar - hvis lødighed nok kan diskuteres - er den udsprunget af nogen konkrete erfaringer, eller er det bare sådan en påstand i al almindelighed?
Det er bare såmænd bare noget, jeg har lagt mærke til, men det kan selvfølgelig også skyldes, at jeg var en lille pige, da jeg synes, min morfar havde store ører og en stor næse!
For nu for en stund at vende tilbage til det seriøse, selv om det kan være svært en gang imellem, kan min Vandnymfe jo også være en ganske almindelig Sortmærket Kobbervandnymfe:
Ja, ja, men sådan en vandnymfe- og gulvsmedenovice som mig aner jo ikke, hvad jeg har foran mig, når jeg ser dem, jeg er bare glad for at få dem identificeret!
Ørene bliver da ellers mindre og mindre værd med tiden, og de forsvinder også fra pungen til sidst, men varerne i butikkerne opererer stadig med x,95 kr.!
Hej igen Tja Kirsten ..jeg tror altså din hun-vandnymfe er en Almindelig Kobbervandnymfe ... Nu er Holtug kridtbrud jo kendt for at der ind imellem dukker specialiteter op .. men ..ifølge min guldsmedebog, Field Guide to the Dragonflies of Britain and Europe, skrevet af manden med det utrolige navn : Klaas-Douwe B Dijkstra så skulle Grøn kobbervandnymfe have en lille grøn spids i det lyse på siden af forkroppen ..og det har din IKKE !! Erland Refling Nielsen har en fin Flickr-side med billeder af alverdens guldsmede og vandnymfer http://www.flickr.com/photos/23985726@N05/with/7783555518/#photo_7783555518
Jeg var i Lille Vildmose i går .. og så denne smukke hun af Sivmosaikguldsmed
Du kan godt rette i dine indlæg, du går bare i Edit, så kan du enten bytte billedet ud eller lægge flere billeder under hinanden i samme indlæg...
Man kan så meget her på NN, men vi har en regel om, at man ikke retter i indlæg, man er blevet drillet med, for så går forståelsen af det omhandlende indlæg fløjten!
Det gør ikke noget det første billede jeg prøvede at lægge op var et lille et, lavet til en tråd på F&N ..nu lavede jeg så en helt ny version ..bare til jer
Kristian har nogen gange brugt guldsmede-hoveder til at demonstrere den fantastiske detalje-rigdom han får fra sit D800... Hvad siger i til det her 100% crop ...ingen skarphed tilføjet overhovedet
I det fine vejr i dag tog jeg en tur til Græse Bakkeby, men der var ikke mange dyr på stedet, jeg så to hunner og en han (som jeg ikke tog mange billeder af, fordi jeg bare troede, det var en slidt hun )!
Den sad heller ikke så tæt på, at jeg kunne tage gode billeder, men den var der dog.
Begge hunnerne viste lidt overside, men kun på klem, den ene sad ½ meter over mig, og den anden hun sad langt væk, da den åbnede for godteposen, men så er der plads til forbedringer, det kan gøres om en anden dag, jeg vil jo gerne have en flot overside...
Ja, det er ikke svært at blive en smule misundelig på de flotte Guldhale-billeder. Jeg håber, der bliver lejlighed til at få et par stykker på kortet på fredag!
På min vej til og fra arbejde har jeg fulgt med i et (måske nok mindre æstetisk tiltalende men alligevel ret) interessant fænomen. En ny plage har nemlig ramt træerne
Denne gang er det hverken møl, mider, svampe eller larver men lus - nærmere betegnet Kongeskjoldlus - der har kastet sig over især lindetræerne i byerne! Kongeskjoldlusen er en varmeelskende invasiv art hvis ophold på træerne heldigvis ikke har fatale konsekvenser. Men man kan da diskutere, hvor pænt det ser ud
Tjah, hvis jeg skulle vælge blandt ovenstående, ville jeg nok foretrække Guldhalerne!
Men uanset deres vidunderligt smukke underside, så er der nu noget helt magisk ved et oversidebillede - om det så bare er et glimt som på billedet ovenfor! Og det gør ikke det fjerneste, at grundfarven er lortebrun!
Lille ven!! Når jeg taler om den ringe artsrigdom hernede,er det dagsommerfuglene. Jeg har altid syntes,at vandnymferne var spændende,men for svære for mit lille hoved Derfor står de ikke først på ønskesedlen.
Og dig!!! Du holder dig sgiseme ikke tilbage med at slynge om dig med sommerfugle,som jeg kun kan drømme om! Hrumph!
Ja Svend O. den lille grønne kile ind i det lyse , skulle være et 100% sikkert kendetegn samt at hannen har lyse vedhæng på bagkrops-spidsen , og store lyse vingemærker.
Det er jo svært at leve op til Kirstens Guldhaler, men når jeg nu har fået en høflig opfordring til at uploade et par billeder fra dagens tur til Græse, så er der jo ingen vej udenom.
Øverst den smukke dame og nederst den noble herre!
PS. Da jeg ikke er så glad for alt for meget rod i baggrunden, tog jeg de fleste billeder i dag med 300 mm + 1,4 converter. Jeg er godt tilfreds med resultatet i de forholdsvis få tilfælde, hvor det lykkedes at få hele dyret skarpt
Ja, her er det jo tydeligt, at hos disse smukke dyr er det - vel næsten som den eneste art i dyreriget - hunnerne, der er de smukkeste. Faktisk er det vel kun hos mennesker, man finder tilsvarende!
Det er faktisk også én jeg bruger,når jeg er turleder. Når de deltagende kvinder er luret af,fyrer jeg gerne den af når vi taler om hanner og hunner i fugleverdenen. Mændene synes altid den er sjov
Jeg anede faktisk heller ikke noget om, at arten (som er helt ny for mig) fandtes på Overdrevet. I følge DOF er den jo også møgsjælden med anslået 15 ynglepar i år 2000. Og som du antyder, så findes den stort set udelukkende i Jylland (hvis man skal tro på DOF)!!! Med andre ord er jeg faldet over en virkelig raritet her
I Januar 2002 var jeg så heldig at fotografere en hun hernede. Da var det en rigtig vinterraritet,og den første vi havde set hernede om vinteren. Nu har vi kendskab til flere ynglepar,så det er jo en af de solstrålehistorier,som der jo også findes Vedhæftede er en hun fra sidste forår. Hannen var en pivskid,og holdt sig på afstand
Nu har jeg i dagevis gået og været grøn af mis... øøøhhh ... grøn af beundring over de smukke billeder af Guldhale, som visse andre har præsenteret. Det er jo sådan noget, man er villig til at køre langt efter!
Nå, når man har en forsømt have, er det svært at få tid til at køre ud efter lækkerierne. Man må bide længslen i sig og tage fat. Og i dag var det virkelig, så sveden springer!
Men hvis Muhammed ikke vil komme til bjerget, må bjerget komme til Muhammed, og da jeg sidst på eftermiddagen stod og pustede ud, så jeg en brun sommerfugl komme flyvende ... og med gule pletter på oversiden: "Det er en Guldhale". Den fløj lidt rundt og efter nogen tøven satte den sig på nogle afklippede bøgeblade og viste undersiden af vingerne. Jeg listede nærmere: "Det ER en Guldhale!!!"
Så er det jo godt, at kameraet kun ligger fem meter væk. Ganske vist er der så også fem meter den anden vej, men jeg nåede lige et enkelt panikskud, før den for stedse forlod matriklen.
Kameraet var indstillet på fugle: 600 mm tele, 1/1250 sek., så ISOen måtte op på 4000 - men jeg nåede vist at stille skarpt - og i hvert fald fik jeg et dokufoto: En Guldhale i min egen have!!!
Guldhale, Blåhale - jeg tror såmænd nok, der skal komme en Svalehale forbi hos dig en dag!
Jeg er nødt til at køre efter dem, og det gjorde jeg i dag, der var kun en enkelt på stedet, og der var godt trampet ned, et forbicyklende ægtepar fortalte, at der i går havde været en mor og far med hver sit net (de havde et barn med, derfor forudsætter jeg, de er mor og far), og de har måske ryddet både hjørnet og henne ved den dybe grøft, for derhenne var der virkelig korncirkler i Gyldenrisene - og intet liv - forleden dag var der en han og en hun!
Jeg troede, jeg havde en han fra hjørnet, men hjemme er jeg blevet i tvivl, det er nok bare en fesen hun, døm selv!
Jeg kørte til det andet sted, jeg kender deroppe, og der havde ikke været nethøstere, der var til gengæld den smukkeste hun med de fineste farver og hår, om der var to ved jeg ikke, men jeg tog billeder ad to omgange, måske af samme dyr...
Der er da rigtig knald på farverne på den sidste Guldhale - og hvis dyret så oven i købet også ville have sat sig, så solen kunne falde ind på vingen fra siden!
Men er det ikke sådan, at de altid sætter sig, så vingekanten peger mod solen? Jeg synes, at de på alle billeder har skygger af de ribber og folder, der er på vingen, fordi sollyset falder lodret ned over vingen.
Nu er jeg ikke til store ladeporte, men til smalle mandehofter...
Guldhalerne drejer sig rundt og rundt hele tiden, så man har svært ved at følge med, fordi der står Gyldenris i vejen, og man kan slet ikke nå det - eller for den sags skyld komme med rundt, man må næsten bare blive stående og vente på næste omgang - og så drejer den sgu den anden vej!
Mine arme og skuldre syrede til, så det var svært i dag, og til sidst gad jeg ikke, når den fløj videre til en anden blomst, hvor det var lige så svært...