Og så er der dukaterne. Hannerne er flotte! I bestemte vinkler i forhold til solen er de nærmest gulddukater! Det er bare næsten umuligt at fange - og gengive - på billeder.
Indtil i dag har jeg i denne sæson kun set hanner. Til gengæld har de også været fremme i hundredevis. Men i dag så jeg de første hunner. Hannernes glød har de ikke!
Jeg kunne da godt klare mig med en dukat-hun De er nemlig HELLER ikke hernede Nå,men kan I sige mig om denne kan være en Chenopodiata. Den passer ikke i farverne,i forhold til bogen,men resten passer. Kan min være et slidt eksemplar?
tak for det.har lige været i galleriet på F&N,og der er de mest mage til min. Hernede må vi jo nøjes med sådanne Men det er ikke ret mange jeg har set i år
Det er svært at pine et billede ned på 600px i bredden - ihvert fald hvis historien er langtrukken.
I går så jeg en Rørhøg, som landede på engen. Jeg listede nærmere, og da den fløj op, tog jeg en serie billeder af den, mens den forsvandt ud over stepperne.
Nu sætter jeg sagen på spidsen, ellers vil man nemlig ikke kunne se noget.
Nå, ja, man kan jo da selvfølgelig også nøjes med begyndelsen af historien.
Hvis man prøver at følge forløbet, kan man måske se, at når den letter, sørger den for at blive fanget af vinden, så den bliver luftbåren, og derefter begynder den så at flyve af sted. Men det er ikke nogen panikflugt. Den opretholder en vis sindighed!
Mens I andre muntrer jer med at hælde vand ud af ..., har jeg brugt tiden på seriøst videnskabeligt arbejde på det mønske overdrev, Høvblege, hvor Danmarks sjældneste sommerfugl med lidt held kan træffes i starten af juli.
Man regner med, at der højest findes ca. 100 eksemplarer, så jeg var meget dygtig (eller heldig), for jeg så en 4-5 stykker. På grund af det varme forår, var de fleste allerede meget slidte. En enkelt eksemplar så dog stadig nogenlunde præsentabel ud.
PS. På Høvblege stødte jeg i øvrigt på en familie på skovtur. Alle børnene var udstyret med professionelle sommerfuglenet og fór rundt som besatte og svingede med disse. Det var et grimt syn, men jeg kunne ikke lige finde ud af, hvordan jeg skulle give udtryk for mit mishag.
Jeg overvejede meget, om jeg skulle fortælle om den fredede blåfugl, for jeg ville jo nødigt lave for meget reklame for den. Det endte med, at jeg nøjedes med at spørge, om de havde fanget noget spændende. Det påstod de, at de ikke havde...
Er du helt 100 på, at den flyver i flere generationer? Det synes jeg ikke, at jeg kan finde noget om i lidderaturen
Hvis de bare var almindeligt nysgerrige, kunne du måske godt gøre reklame for dens sårbarhed, det ville de da nok respektere - og måske endda få ærbødighed over, men jeg kan godt forstå din tanke om reklame contra tavshed, så det var nok fornuftigt nok at få det opklaret ved at spørge sådan...
Næ, det kan godt være, jeg blander den sammen med sort ildfugl - sådan lige her og nu!
Du kan også godt få en positiv bemærkning fra migfor jeg beundrer dig for din selvkontrol,når du kunne nøjes med at spørge til noget spændende Jeg havde vist lydt lidt anstrengt,hvis det var mig Og så må jeg ønske tillykke med den blå! Der er ingen tvivl om at Als er et uland,når det gælder sommerfugle. Her er den sørgelige liste over "mine" alsiske Dagsommerfugle. Nældens takvinge Nældesommerfugl Dagpåfugleøje Admiral Sørgekåbe (meget sjælden) Det hvide C (fåtsllige) Kejserkåbe (fåtallige) Storplettet perlemor (fåtallige) Almindelig blåfugl Skovblåfugl Dværgblåfugl (meget sjælden) Græsrandøje Engrandøje Skovrandøje Lille ildfugl Okkergul randøje Stor kål Lille kål Grønåret kål Aurora Seksplettet køllesværmer Og Blodplet.
Det er nok det meget ensartede landskab,samt det intensive landbrug Sørgekåbe har jeg set to gange,men desværre INDEN jeg begyndte at fotografere dem Men vi har da gråspurve og måger
Sørgekåben har et besøgsinterval i Danmark på omkring hvert 10. år, hvor den kommer til Danmark, fordi der er for mange i Sverige!
Jeg så den i Brøndbyskoven i 2007 og fik gode billeder af den, i de efterfølgende år kan den godt forekomme i Danmark, men ikke så hyppigt som i det første år...
Ellers må du en tur til Sverige, jeg ser den næsten hver gang, jeg er der!
Den kan jeg ikke greje bedre end du selv kan, den ser mig også noget træt ud, du må hellere spørge på F&N... Jeg har lige bladret uglerne igennem! Og den første er selvfølgelig en grønåret kålbørge...
Hej sure Kirsten Så kigger jeg Er her først nu,og er på vej ud ad døren igen Tak for hjælpen!!!! Vi vender tilbage,der er også kommet et andet forslag på F&N. Nu venter båden
Det er koldt, det heldagsregner - og alligevel har der ikke været et eneste indlæg på Naturnettet i 23 timer!?! Lægger I 7-kabale, sorterer affald i hhv. småt og stort brændbart eller har I fundet på sjovere måder at slå sådan en kedelig sommersøndag ihjel på?
Jeg var en tur derude i går (mens årstiden stadig lignede sommer) og så bl.a. en del Kejserkåber. Når jeg ser dem i naturen, ser de meget rødlige ud, og jeg var derfor ret overrasket, da jeg kiggede på nogle fotos, jeg havde taget af dyrene. Her var de langt mere gullige (jeg ved godt, at der er forskel på hanner og hunner)! Har I oplevet samme fænomen, eller er det fordi jeg akut trænger til at blive opgraderet, hvad fotoudstyr angår?
Jeg har ikke tænkt på det før, men nu du siger det, så ser de meget orangerøde ud, når de flyver rundt derude...
Det må være et optisk bedrag, eller også opfatter kamera og øje ikke det samme, men du kan jo kunstigt i PSE lave dem til, så de matcher det du så!
Vi er jo ikke så mange her på NN, og nogle er mere aktive end andre, og når de aktive så holder en pause, ser det umanerlig dødt ud...
For mit eget vedkommende var jeg ude i nærområdet i går (og desværre ikke på Fælleden eller på Bøtø ), og de par slavedyr jeg så, har jeg ikke engang taget ud af kameraet endnu, græs- og engrandøjer er ikke umagen værd at vise, når man kunne brillere med fabeldyr, hvis man havde været et bedre sted!
Halløj! Jeg var jo på en lille sejltur igår på 12 sm,og med en indbygget frokostpause.Og det var jo en rigtig fin tur,men det vrimlede ikke med insekter derude Dog sad der en lille svirreflue på storsejlet Og så kom der nogle dyr ind i nat,som jeg har fotograferet,men de er stadig kun i kameraet Håber på en solstråle,så der kan komme et par arter mere oveni!
Jeg har nu heller ikke bevæget mig langt væk. Men der kan da også ske lidt i haven. Forleden så jeg den smukkeste lysende lyseblå Blåfugl. Den satte sig kortvarigt, og jeg kunne se, at de var en Skovblåfugl. Desværre var den væk, da jeg fik fat i kameraet.
I dag var den der så igen. Desværre lukker den vingerne sammen i samme sekund, som den sætter sig, så det er umuligt at få et billede af den smukke overside. Så må man nøjes med den ikke særligt spændende - men meget karakteristiske - underside.
Af hensyn til sarte sjæle skal jeg ikke uddybe, hvad den sidder og sutter på!
Sidste år fandt jeg til min glæde en Skov-Hullæbe ved Trelde. I år havde jeg belavet mig på at opsøge stedet igen kamera og stativ mv. for at få et par nærbilleder af de smukke orkidéblomster. Men inden jeg kom så vidt, opdagede jeg, at min egen have er fuld af dem. Det gjorde jo projektet en hel del nemmere!
Det er tarveligt! Her har det regnet/været overskyet HELE dagen
Nå, til gengæld kan jeg så glæde mig over jeres flotte billeder... især Skovblåfuglen er misundelsesværdig smuk. Jeg har kun set den ganske få gange, og den plejer at være væk igen, inden jeg når at få kameraet gjort skudklart.
Sig mig, Svend O., er firbenet befængt med skovflåter, eller er det kanske en form for ærmeblade, den har?
Skovblåfuglen er nu ikke meget værd fra undersiden. Den - i hvert fald det tilsyneladende nyudklækkede eksemplar i haven - er til gengæld gudesmuk på oversiden, men det fik jeg ingen chancer for at dokumentere med et billede.
Nu går jeg og er spændt på, om jeg kommer i nærkontakt med Blåhaler. Sidste år så jeg dem i snesevis, men desværre dansende i luften helt oppe over toppen af de store egetræer.
Jo,den skulle være god nok med skovflåter Jeg har fotograferet rigtig mange de sidste år,og hovedparten har skovflåter på dette sted. Jeg har set op til tre stk i én klase. Sansynligvis er det det eneste sted, de kan bide igennen på disse panserdyr Også fint lille dyr Conny har skudt. Idag havde jeg personlig rekord med kejserkåber! 7 stk Det er mange i et område, hvor den er sjælden
Idag lykkedes det for min tankevirksomhed,at gøre et fornuftigt stykke arbejde. Det var jo pissevejr i formiddag,og så tænkte jeg at det nok skulle være godt, hvis solen kom frem.Og der var sandelig godt gang i dyrene omkring skovmosen,da den endelig brød igennem
I lørdags var vejret fint, men vi skulle have gæster, så det var ikke muligt at komme ud i den vilde natur. I går regnede det fra om morgenen til noget over middag, men ved halvtre-tiden klarede det så meget op, at vi tog chancen og smuttede en tur til Gunderup Kohave og naboskoven, Nyhave. Selvom det blev en forholsvis kort tur, nåede vi at se en hel del arter, så nu skal I få et bombardement af både almindelige arter, som f. eks. skovsnegle
For mig er krageklougle heller ikke helt almindelig - jeg har i hvert fald aldrig set den før. Vi så også en dag-lavspinder, men det foto, jeg fik af den, skal jeg skåne jer for
På et tidspunkt så jeg 3 sommerfuglearter i samme tidsel, men den ene fløj bort i det øjeblik, jeg knipsede. Den opmærksomme seer kan få øje på den oppe i venstre hjørne af billedet
Og så så vi naturligvis en del kejserkåber - med sikkerhed mindst 10, måske flere, heraf en valensina. Hvis man ser bort fra fra den generelle billedkvalitet, synes jeg, at farverne passer fint med den, dyrene har ude i naturen.
Pyt, du får nok chancen igen! Hvis du tager derud igen om en uges tid, kan det da være, at dyret er forsvundet. Måske nogen anden har taget belæg til den tid!
Du kan da bare tage med derud, solen skinner stadig, og jeg er stærkt tilbøjelig til at fise derud igen lige nu, dyret drager! Jo, der var en del, men alle var flinke til at vente på hinanden, den var jo så medgørlig...
Jeg var taget på arbejde i dag, idet vejrudsigten lovede dårligt vejr hele ugen. Efter at have siddet og kigget ud på det fine vejr i OTTE timer, blev det endelig fyraften, og på vejen hjem glædede jeg mig over, at nu blev det min tur til at komme lidt ud i naturen.
Behøver jeg at nævne, at i det øjeblik jeg steg ud af bilen, begyndte det at regne i Birkerød
Egentlig ville jeg have taget til Bøtø i dag (og der ville du jo ikke køre ned), men da jeg kunne se på et billede i en tråd, cirka hvor de fandt den, ombestemte jeg mig på stedet og tog derud, Lars A., Erling Krabbe, Mikkel Lausten og Kim Søvæld var der også!
Hvis jeg var dig, slap jeg hvad jeg havde i hænderne og kørte til Fælleden!
Kan I ikke begynde at tale/maile om noget andet ! Det er da træls at skulle høre om den skide svale Hernede har vi både landsvaler,digesvaler og bysvaler,og de har allesammen haler