I dag kom sommeren. Ja, altså ikke ifølge kalenderen - for der er maj vel en forårsmåned - men efter meteorologernes definiton med temperaturer over 25 grader.
I et anfald af optimisme oven på den øvrige lytterskares obs. af spændende sommerfugle (se forårstråden), tog jeg i felten for at se noget lidt mindre eksotisk, nemlig Aurora. Jeg kender en grøftekant med Løgkarse, hvor de plejer at være. Det var de også i dag, i hvert fald hanner, men desværre alle flyvende. Resultat = ingen billeder.
Nå, jeg fik da et enkelt billede af en hvid, der sad stille, men desværre kun én af de Grønhårede!
Nu har jeg været ude efter sommerfugle de sidste to dage,men det er da en jammer Men eftermiddagen sluttede alligevel på bedste vis,nemlig med en bynkebørge
Jeg ved ikke om det er passende at uploade nisseskæg i en sommertråd, men nu gør jeg det altså alligevel! Så må webmaster senere tage sine forholdsregler...
Det er da noget tidligt. "Mine" Grønirisker i haven - i hvert fald det ene par - var helt sikkert i gang med redebyggeriet den 13. maj (billedet i forårstråden), så de kan vel dårligt nok have ruget i en uge nu.
I går morges fik jeg to gæster i haven, der er ellers længe imellem, de er heller ikke specielt eksotiske, men de har meget kønne øjne, i dag kom de igen og satte sig lidt bedre for en makro, nemlig i badekarret...
Senere gik jeg en lille tur i den nærliggende skov, jeg så omkring 10 Auroraer, hvoraf cirka 3 af dem holdt pauser i blomsterne, den lille gule rapslignende plante blev besøgt flere gange af Aurorahannen, og ramsløgene var også pænt besøgt af flere arter, men her fik jeg ingen Aurorabilleder, kun denne Store kål og en Grønåret.
På hjemvejen stod Fiskehejren ved søens bred, og det var vist det fra i dag, der er egnet til tråden!
Der må også være flere, I har bare ikke fundet dem endnu, vi har arter, I ikke har, og I har nogen, vi ikke har herovre, så er det også retfærdigt fordelt.
Mon der er nogen plantekyndige her? Jeg ved ikke, hvad den lille gule blomst hedder, som Auroraen sidder i?
Det ligner Ager-Sennep, men jeg er ikke sikker, når jeg ikke har nogen bestemmelsesnøgler eller opslagsbøger i nærheden, for de korsblomstrede ligner hinanden - og jeg kan ikke huske forskellene!
Nej,ikke jeg! Jeg har gjort båd klar til en Ærøtur Der er træskibstræf i Marstal i pinsen,så der sejler jeg over et par dage. Hvis jeg når derover så tidligt imorgen,at jeg får kigget grundigt på skibene,sejler jeg måske op og kigger på Avernakø på lørdag. Og hjem igen på søndag. Jeg tror der kan være godt med sommerbørger på disse øer.
Ja, man synes jo næsten, det er at krænke privatlivets fred sådan at fotografere det umage par under kønsakten - men det er da enhver makrofotografs drøm at få lejlighed til det!
Jamen tusind tak for det , jeg var slet ikke klar over mit held, og Lars ønskede mig da også til lykke, men jeg tror ikke, han kan sige sig fri for at være lidt misundelig, jeg kaldte ellers på ham, da den sad der, men han nåede det ikke, før den fløj videre...
Det ville jeg nok også være, det er en helt legitim følelse i sådan en situation.
Og den lille Hønsetarm-glansugle, som Troells fandt forleden dag så vi også i dag.
Og mine små fine venner kom også forbi, først fløj hunnen rundt langs stien for derefter at flyve ind i mørket, kort efter kom hannen fisende forbi, hvorefter jeg fortalte ham, at "hun fløj den vej", og det gjorde han sgu, men så kom de begge ud fra mørket, og jeg har åbenbart ikke de rette Giftekniv-evner, for hun gad ham sgu ikke, det utaknemmelige bæst!
Uanset om du er kommet ærligt til flueknep...-billedet eller ej, så er jeg ganske imponeret og ditto misundelig.
PS. Jeg har læst på diverse fora, at D800'eren kan finde på at gå i baglås, så man er nødt til at tage batteriet ud og sætte det i igen, før man kan arbejde videre med kameraet. Er det noget I D800-ejere også har oplevet?
Og jeg kom helt ærligt til flueknepperiet, vi rørte ikke ved planterne, jeg var bare heldig, at den kom forbi ved den blomst, jeg havde sat mig ved...
Og Lars ventede ellers med kameraet skudklart på, at den skulle komme tilbage til samme eller en af de andre blomster, men det gjorde den ikke, jeg var bare svineheldig, for det var et tilfælde, at jeg var lige dér!
Så vidt jeg har kunnet se, opstod problemet ved en eller anden "afvigende" indstilling af, hvilke detaljer, man ønsker at se ved billedvisningen (noget med både histogram og et eller andet andet). Jeg har ikke prøvet at ændre standardindstillingen, som jeg plejer at have, så jeg ved ikke, om problemet ville optræde på alle kameraer, eller det kun er enkelte, der ter sig sådan. Men det var ikke en indstilling, jeg selv ville komme i tanker om at vælge.
Det er jeg glad for at høre... både at jeres super-deluxe kameraer ikke er fejlbehæftede OG at Kirsten og Lars ikke har gravet Flueblomsterne op. Jeg går så ud fra, at de er fotograferet i Allindelille, for jeg er ikke klar over, om de findes i rimelig køreafstand på den anden side af Sundet.
Heller ikke i dag har jeg oplevet noget særligt - og da slet ikke på sommerfuglefronten - så jeg slog et slag ned til åen, da solens stråler sidst på eftermiddagen oplyste den modsatte åbred. Det er næsten det bedste tidspunkt at spotte rotter på.
Det er nu ikke så ofte, jeg ser nogen, men i dag fik jeg da øje på en enkelt - ja, det vil sige, faktisk var der to, for som det ses var der også en rygsvømmende vandrotte!
I morges slentrede jeg en tur i haven. Lokket af lyden af mine kære pensionærer, Spætmejserne, listede jeg ned mod åen. Solen var ikke nået så højt op, at den kunne kaste sine stråler ned i haven, så rent fotografisk foregik alt som i en slags tusmørke, men tilsyneladende holdt Spætmejserne øje med, hvad der foregik hele kompasset rundt - rastløse som altid!
LB og jeg tog til Søholt Storskov i dag, hvor vi havde sat Tubas stævne i skoven, det blev en rigtig hyggelig dag med omkring 10-12 Rødlige perler, og vel cirka det samme af den Sortplettede pande...
Flotte billeder Kirsten... som forventet Det var en dejlig tur med hyggeligt selskab og mange gode naturoplevelser. Før vi nåede stedet med den Sortplettede bredpande, blev vi overfløjet af en ungdommelig havørn. Selvom ørnen var temmelig tæt på, blev mine billeder desværre ikke alt for skarpe
Hvis det er din iPhone, du trakterer, så er der da allehånde hjælpemidler deri til bestemmelse af position, retning og deslignendes.
Nå, men spøg til side - det ser ud til at have været umagen værd at bevæge sig ud i geografien! Havørnen kunne nok have været set et sted hertillands, men hverken den sortplettede eller den rødlige perle ville vist være inden for rækkevidde her.
Ja, det er det, men jeg havde ikke retning på samtidig med vibreringen...
Og i øvrigt var det nok mere kaffen, jeg hyldede, den er altid en nydelse efter at have jokket skoven tynd, og vi var s****sultne, klokken var omkring 14.30, og det er sent at få frokost!
Her er i øvrigt Tubas og LB på vej ind i mørket ved ankomsten!
Og det ser lidt ud til, at LB snød med en bolle, så han var nok ikke så sulten som jeg var, da vi kom ud igen.
Og da vi kom ud til bilerne og Tubas åbnede bagklappen, var der kommet en gæst med fra lyslokning ved Rødbyhavn - Natlyssværmer (Proserpinus proserpina), det er altså sjældne sager:
Senere kom den i nettet (der ses ved) ved Tubas fødder, så den kunne sættes tilbage i aften ved Rødbyhavn, men først tog vi lidt billeder inde i den mørke bil...
Jamen,det var dog nogle skrækkelige billeder jeg kom hjem til Er lige kommet hjem fra Ærø,hvor jeg havde en rigtig dejlig traveturtil Vitsø på den nordlige del af øen.Et rigtig skønt sted,men sommerfugle var en mangelvare. Her er et par stykker. Er sidstnævnte en slidt Purpurmåler?
Ja, her må man også tage til takke med banaliteterne.
Men det er nu pudsigt, for jeg husker fra mine yngre dage, hvordan der kom horder af spurve hjemme i haven. Jeg havde indtryk af, at hele områdets spurve blev fodret af det korn, der ellers var tiltænkt vore høns og brevduer. De var en plage. Nu har jeg i de sidste 20 år kun sjældent set en spurv. Tænk, at man ligefrem skulle blive glad for at se dem igen i sin egen have!
Og så husker jeg ikke, om jeg har fået fortalt, at Spætmejsen er en kær gæst ved fodringsstedet. Men de forekommer mig at være noget forslugne. Og i dag kom de hyppigt med få minutters mellemrum - gad vide, om de mon har fået unger nu? Med det store næb og kraftige hug kan de hurtige slide en mejsekugle op!
Og så er der lige min lille havedam. Stor er den ikke, vel kun 3-4 kvm, men gennem årene har den givet ophav til vel efterhånden tusindvis af guldsmede. Dog er den efterhånden alt for tilgroet, så jeg overvejer at lægge den om.
I dag så jeg en Blåbåndet Pragtvandnymfe flyve omkring den. Nu skulle jeg være gået baglæns ind for at hente kameraet, så jeg kunne have set, hvor den blev af, for da jeg vendte mig for at tage kameraet og derefter vendte tilbage, var den væk.
Nå, men jeg så da et par andre vandnymfer arbejde for slægtens videreførelse.
Og så regnede jeg egentlig med, at det var helt slut med guldsmedene på grund af Vandpest og andet dævelskab, der opfylder vandet, men der er da i hvert fald mindst to på vej i år! Den ene ses her.
Så meget liv er der ikke i min "havedam", den huser kun badedyr, dem har jeg til gengæld mange af, og de kan altså også ondulere fuglekuglerne, de æder to om dagen, og bader ind imellem...
Det kan jeg også! Uden flora og bestemmelsesnøgle inden for rækkevidde er jeg prisgivet. Men Kulsukker var også, hvad jeg ville skyde på. Jeg ville så have sagt Læge-Kulsukker, men det skyldes nok, at det er det eneste artsnavn, jeg kan huske!
Så fik jeg atter et nyt badedyr på kortet, den er på størrelse med en gråspurv; jeg blev lidt perpleks, da jeg så den, så det var ikke superbilleder, der kom ud af det, men man kan nok se den alligevel, hvad i alverden er det mon for en?
Ja, nu ser den jo noget forpjusket ud efter badet, men det ligner da en Grå Fluesnapper. Kan du ikke lave et nærbillede af næbbet - det har en meget karakteristisk facon på GF, men er ikke helt tydeligt her.
Det er skam en fin Gærdesanger.Ligesom os kan de indimellem trænge til et bad Idag var jeg i Frøslev mose,og det lykkedes at skyde denne Skovpiber på ret lang afstand
Men tak for bestemmelsen, også til Kristians forslag!
Jeg har en gammel, grim fuglebog, jeg skriver den slags ind i, og jeg kan se, at jeg den 2.6.2011 også havde en Gærdesanger i badet, så den må da husere her omkring!
Hver dag på vej hjem fra arbejde passerer jeg en strækning med enorme flader med Tjærenellike. Det strækker sig over flere hundrede meter langs landevejen og har vel en bredde på 20-30-40 meter. Det var ikke muligt at få et billede af hele fladen, men her er et lidt på afstand over mod landevejen ... og så et af en af de talrige flader der i øvrigt er spredt ud i området.
Tjah, jeg har mu heller ikke så meget at bidrage med. Hvis det skal være fra i dag, kan jeg kun divertere med nogle billeder fra en hundeudstilling i Tyskland.
Næ-nej, agility er ikke noget, jeg deltager i. I skulle se, hvordan hundeførerne (eller hvad de nu kaldes) stæser af sted. De ser ud til at anstrenge sig lige så meget som hundene, så det...
Men det er underholdende at kigge på, og så morer jeg mig med at prøve at fange hundene i springet - med kameraet, forstås!