Men bortset fra det - jeg har nu i et år været ejer af et kamera med indbygget video-funktion. Det er ikke noget, jeg rigtig har benyttet mig af, men i dag ville jeg lige prøve systemet, så jeg lagde en stige hen over min lille havedam, kravlede ud på den og filmede ned i vandet.
Videoklip fylder ret meget, så hvis jeg nu skulle have sendt den pr. email, var den nødt til at blive meget kort og i meget dårlig opløsning. Men ved at lægge den på YouTube kan man sagtens lave den lang og i høj opløsning. Det må jeg tænke på en anden gang. Dette var bare sådan en lille test af makro-video uden brug af stativ.
Jeg eksperimenterede med, om man kunne lægge videoen ind i indlægget her i forum i stedet for, at det er nødvendigt at hoppe ud og åbne et nyt vindue, men forum tillader ikke, at videoen vises inde i rammen.
Skyet i dag, men på satellitbilleder så det ud til, at der kunne komme huller i skydækket, så jeg vovede at køre en tur mod kysten, og netop som jeg nåede frem, kom der blå himmel.
Der var nu ikke den vilde aktivitet, så det blev ret sparsomt, hvad jeg så.
Så fik jeg øje på en flyvende fugl, som jeg i første omgang troede måtte være noget hedehøgsagtigt. Desværre så jeg den i en rigtig dum vinkel og ud gennem forruden, så jeg kunne ikke få ordentligt skud. Dette er det mindst ringe.
De er da fine, dine flyvere, så du ingen småflyvere?
Det gjorde vi på Melby i dag, jeg har dog ikke kigget billeder endnu, men den Grønne busksommerfugl og Lille Natpåfugleøje (hunnen), Sandbørgerne og Tømmermændene kommer senere, når jeg har fourageret, jeg er sulten nu.
Ja, det var først, da jeg fik den på skærmen herhjemme, at jeg kunne se, det var en Vibe. Derude i modlyset lignede det på farven nogen hede-/steppehøgsagtigt, men flugten så mækelig ud. Men det har jo sin årsag.
Sådan en ka'l har jeg aldrig set før.
Og småfnidder så jeg ikke noget af, kun fugle med to vinger.
Vi vadede nærmest i parringer, her Tømmermand og -kone, han vender ikke helt reglementeret i forhold til hende, men jeg tror han passer på, der ikke kommer andre hanner forbi for at forlyste sig.
Og der var Stor sandspringer, som jeg aldrig har set før, den er nu ikke større end den almindelige brune, men meget mere mørkebrun og med smallere lyse striber...
De tømmermænd gad jeg da godt se! Og den grønne busk ligeså - selv om jeg da har set den en enkelt gang. Mine billeder dengang var ikke særlig gode, så de trænger til at blive omgjort. Men den sidder jo fint her - med "god baggrund"!
For at drille Mejsen lægger jeg lidt billeder på i dag fra Melby i går.
Først en Myrebille, de er svære at få til at sidde stille, og så gemmer de sig bag løs bark, når de endelig står stille.
Dernæst et ikke-så-tæt-på billede af Stor sandspringer, det er mest for at vise, at de lyse pletter på rygskjoldet er meget smallere end på den lille (som er lige så stor ), og så er den meget mørkere brun også...
Du har delvis ret ang.18-55mm. Jeg har to stk! Det ene sad på mit første digitale kamera,nemlig det gamle 350D,som forlængst er gået til de evige fotomarker.Har også et 400D hus.Købte så et 450D (det sidste forhandleren havde)Der var også et 18-55mm kit med IS. Det dur ikke! Men det gamle uden vanilleis,er bare godt! Det har skudt alle mine nærbilleder. Vedhæfter et fra 2010. Ses i stor
Ja,selvfølgelig må jeg være på listefødder,men det er jo en træningssag Der er jo også det,at jeg jo er fuglemand,og har "klaret" mig med det lille objektiv.Så er jeg da sikker på ikke at gøre et fejlkøb,når jeg har "tænkt" så længe Der er mange der bare køber, uden at vide hvad de foretager sig Her er et fra 2009
Det er min favoritedderkop. Så den første gang til F&N-træf i bjergene Har siden eftersøgt den hernede,og fundet den flere steder. Hvor de findes,er der ofte mange. Det er ret interessant,for så kan man stå på én plet og se mange af de flotte spind. Edderkoppen gemmer sig i en lille kugle (nærmest som en rede)
Den har stået på piptur hele dagen,men det blev da også til årets første Aurora. Skønt at se den lille flyver igen. Fandt også et par grønkål i parring. Desværre på den anden side af den lille Å
Det må blive ca vestpå,idet reden står lidt nord-nordvest for Tinglev Det var iøvrigt ikke superrøret,men den lille 300mm. Der var rigtig meget varmeflimmer,og vi ville ikke køre tættere på,da de vist er lidt trætte af udembys ornitter. Vi skulle også bare lige se dem
Ude i kogene så vi to flokke spover der gik lidt fra hinanden. Også her kneb det med at artsbestemme i vore teleskoper pga varmen. Der kom kanonen så til hjælp,og det viste sig at både den lille og den store var der Her er en flimmeret lille spove. klik for større
Min mail er gået død siden søndag aften, Telenor arbejder på fejlen, men så få dog fingeren ud, Telenor, det er ikke til at holde ud!!!
Nå, men jeg gik en lille tur i omegnen i dag, og der var en del Aurora-hanner, men de var på jagt efter hunner, bortset fra en køn lille fyr, der også havde andet i hovedet, og han kommer her!
Når de kommer, så er sommeren ikke langt væk...
Jeg så to Skovblåfugle, Grønårede kålere, Dagpåfugleøjer, Nældens takvinge, og Lille kål og Stor kål, så nu er de flyvende!
Ja, det er jo klare og fine farver - akkurat som jeg jo kan lide det!
Og storkene troede jeg egentlig var fra den anden side grænsen. Lad os nu se, om vi får et rigtigt ynglepar i DK i år - altså bortset fra de "tamme" på Sjælland.
Spover ser jeg ikke her, mest Spurve - og så disse her.
(Billedet er taget gennem et trådhegn - undskyld den miserabelske kvalitet).
Fra mine unge år i 60'erne husker jeg, at Tyrkerduerne spredte sig op over landet. De blev da ret talrige i byerne og hørtes ofte - til en vis irritation for naboerne. Gennem en hel del år har jeg også set dem heromkring. Indtil for et par år siden stod der en lygtepæl lige ovre på den anden side af gaden. Der sad de ofte oppe. Men nu er der kommet nye lygtepæle, som står placeret noget anderledes end de gamle.
Jeg skal ikke påstå, at de nye lygtepæle har haft betydning for Tyrkerduernes udbredelse i Danmark, men jeg har i lange tider kun sjældent set noget til dem og har måske haft mine tvivl om, hvorvidt de overhovedet stadigvæk var i byen. Indtil i dag. Da kom et par på besøg i haven. Fra næsten at have været opfattet som et skadedyr er de nu nærmest som en kær gæst!
Billedet her er taget mod alle odds - gennem termorude i terrassedøren og trådhegnet ud til haven.
Halløj! Idag har jeg endelig været på tur for mig selv. Indtil idag har jeg aldrig været heldig at se en Pomeransfugl,så da der blev set en flok i marsken,måtte jeg bare derud! Efter lang tids søgen,fandt jeg 17 stk langt ude på en næsten bar mark. Skød et par skud mod flokken,men pludselig fløj de. Jeg fandt en god markvej,som gik i samme retning som de fløj,så jef sneglede yderligere en km. indtil jeg fandt en syngende bomlærke. Da den var skudt hørte jeg pludselig en ukendt men smuk pludren,og det var minsanten pomeransbørgerne,der satte sig på den tilstødende mark. De var ude på omtrent 50m,men der var ikke megen sol,så der var heldigvis ikke varmeflimmer Klikkes op
Selv om vejret i dag ikke just var ideelt til makroekskursioner, så tog jeg mig alligevel midt på eftermiddagen sammen til at gøre forsøget. Jeg kørte en tur til Harrild Hede. Ulve og Hugorm så jeg ikke noget til, men jagten gjaldt nu altså også noget helt andet, som jeg meget længe gerne har villet se.
Lyset var det sparsomt med, da det desværre var helt overskyet, da jeg nåede ud i ødemarken, og dyret kom ikke ud i åbent terræn, men trykkede sig i vegetationen. Men selv om baggrunden er noget distraherende, så lykkedes det da at få et par skud, så man vist kan se, hvad der er tale om.
Føj for pokker, siger jeg bare - og jeg kan lige så godt indrømme det først som sidst - jeg er skide misundelig, og tusind tak for den grønne smiley, den kom lige tilpas!
Ja, det var da en god oplevelse, når man nu altså var gået ud for at lede efter lige præcis det kræ. Det er så alt for sjældent, at jeg har held med den slags.
Jeg ville jo godt have haft, at den ville være vandret ud, hvor man rigtig kunne se den og - især da - få gode billeder, men i første omgang er jeg glad for overhovedet at have set den og fået nogle skud i kassen!
Hvor pokker finder man den,eller hvilken type biotop skal man besøge,og hvor stor er den? Det er jo også én af de gode i Mols gebirge Jeg bured nok sætte en grøn på også
Ja, det er, som om RAW-billeder lokker flere og finere detaljer frem. Men nu er billederne her ikke helt nemme. Den røde farve er altid vanskelig, og så er billedet ikke så nemt at justere på, fordi nok til nogle detaljer bliver for meget til andre - det gælder både lys, kontrast, farvemætning og skarphed.
Og så er kræet altså ikke ret stort og fylder alt for lidt i originalen, så man må croppe temmelig meget og dermed forstørre dårligdommene!
Til orientering! De næste dage er jeg på Læsø,så det bliver sidst på ugen,jeg dukker op her igen Ja,jeg ved godt at I så har lyst at sende den nye grønne
Den nederste så vi også ved Melby, den ser ud som om den har to spoilere på siden af kroppen - eller også ligner det en dykkers iltbeholder; jeg tog også billeder af den, men jeg er ligeglad med, hvad den hedder, derfor har jeg ikke noget bud på navnet!